Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Festival KOM

Geplaatst op 23 mei 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Jaarlijks organiseert Stichting KOM een tiendaags cultureel festival op de Markt te Oosterhout, onder de noemer Festival KOM. De filosofie van deze manifestatie is dat het marktplein dient als podium en inspiratiebron voor kunstenaars.

Elke dag staat een bepaalde kunstdiscipline centraal, waarbij kunstenaars unieke performances verzorgen. Het festival gaat gepaard met een International Exhibitition of Art in de basiliek van Sint Jan de Doper.

In 2009 organiseerde Stichting KOM twee eendaagse pilots. De eerste editie vond plaats op 4 mei en stond in het teken van ‘Aardappeleters’. De deelnemers lieten hun creativiteit los op een zak met aardappelen.

De tweede editie van Festival KOM stond gepland op 4 oktober en kende als thema ‘Open deur’. Tientallen kunstenaars uit heel Nederland gaven hun inspiratie weer op binnendeuren. De fraaie kunstdeuren werden op 10 oktober tentoongesteld in de basiliek van Sint Jan de Doper. Een dag later werden ze geveild. De opbrengst kwam ten goede aan de organisatie van het festival in 2010.

Kunstenaar Piet van Riel (Oosterhout, 1951) is de geestelijke vader van Festival KOM.

BRON: FESTIVAL KOM

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld