Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Het 41e Poetry International Festival

Geplaatst op 13 mei 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Titel: Het 41e Poetry International Festival
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
Link : klik hier
Beschrijving: Dichters uit de hele wereld – van Afghanistan tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Zuid Korea, van Soedan tot Rusland – komen van 11 tot en met 18 juni a.s.naar Rotterdam voor het 41ste Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg. Het festival gaat op zoek naar de grens tussen poëzie en proza. Ook krijgt poëzie uit de Verenigde Staten veel aandacht. Daarnaast zijn er vele speciale programma’s, over de poëzie van Wislawa Szymborska, over tweetalige dichters met Fernando Pessoa als vertrekpunt, over de epiek van Herman Gorter; over het eeuwenoude epos Layla en Madjnun, de Perzisch Arabische voorlopers van Shakespeares Romeo en Julia en nog veel meer. Het festival start op vrijdag 11 juni met Amerika! Amerika!, een avond met Rotterdamse dichters over de nostalgie van de Holland-Amerikalijn. Een doorlopende poëzieparade biedt op zaterdag 12 juni een vooruitblik op de week en vormt daarmee de officiële opening van het festival.

Voor alle festivalprogramma’s geldt ook dit jaar Entree naar eigen waardering. U bepaalt – achteraf – wat u betaalt. Geen entreeprijs dus, maar een exitprijs.

Vanaf 10 mei vindt u op deze site alle informatie de vele festivalprogramma’s. Dan ook is het festivalmagazine beschikbaar. Wilt u het gratis thuis ontvangen, bestel het dan hier.

Vanaf 10 mei vindt u op deze site alle informatie de vele festivalprogramma’s.
Start Datum: 2010-06-11
Eind Datum: 2010-06-18

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • De Rattenbende

    De Rattenbende

    Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
  • Liefde en ongemak

    Liefde en ongemak

    De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Café ‘Mooie Woorden’

Café 'Mooie Woorden' in de 3Winckels14/05/2020
79 dagen te gaan.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld