Lezing over Streektaal in Bibliotheek ‘s-Gravenzande

Geplaatst op 20 februari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Op woensdag 9 maart wordt in Bibliotheek ’s-Gravenzande een lezing gegeven over Streektaal. Het ‘Westlands’, de streektaal van het Westland, komt deze avond uitgebreid aan bod. De lezing wordt verzorgd door Henk Tetteroo. Hij doet dat met zijn beide boeken ‘Kreen en gruizig’ (2000) en ‘Wonen in woorden’ (2004) als leidraad.
Henk Tetteroo is geboren in 1951 in Den Hoorn. Hij is al meer dan dertig jaar leraar Nederlands. Streektaalonderzoek is al veertig jaar zijn hobby. De twee boeken zijn de tweede versie van stukken die, onder dezelfde naam als wekelijkse rubriek, eerder zijn verschenen in onder andere de toenmalige Westlandsche Courant. Tetteroo behandelt in zijn boeken honderden Westlandse woorden en uitdrukkingen. Daarnaast komen aan de orde: aspecten van de woordvorming en de zinsbouw. In het Westlands heb je afwijkende zinsconstructies!

Zijn lezingen (hij heeft er de afgelopen jaren meer dan 70 gegeven!) zijn altijd heel levendig en  voor velen een feestje van herkenning.
U bent van harte welkom in Bibliotheek ’s-Gravenzande, op 9 maart, aanvang is 20.00uur. De toegang is gratis.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen