Gecategoriseerd | Evenementen Archief

Salon der Verzen

Geplaatst op 18 februari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Over een week, op donderdagavond 24 en vrijdagavond 25 februari is het zover: de Salon der Verzen strijkt weer neer in het 18e-eeuwse Huize Frankendael te Amsterdam, met als eregast Pieter Boskma, de presentatie van handmatig gedrukt tijdschrift Avantgaerde, voordrachten door jonge talenten, vergeten klassieke liederen en een bijzondere magie-act; dit alles besprenkeld met Crémant de Die. Tevens wordt onder de gasten weer een poëtische verrassing verloot. Op dit moment vordert het werk aan Avantgaerde gestaag; de Johannesberger-drukpers uit 1913 bedrukt met luid geraas de bladen op het met de hand gegoten loodzetsel en de dichters zijn nu dagelijks bezig met snijden, rillen en naaien en de eerste oplaag kan gepresenteerd en te koop aangeboden worden op de komende Salon, waar de dichters zelf uit hun bijdrage en ander eigen werk zullen voordragen. Op de website vindt u onder Avantgaerde en dan Toelichting een fotoverslag van het hele proces.

Wilt u alvast kennismaken met de dichters van Avantgaerde en hun ideeën alvorens hen te horen op de Salon, dan zijn er de Torengesprekken, een rondetafelgesprek met dichters die op de Salon zullen voordragen in de Torenkamer van de Waag op de Nieuwmarkt te Amsterdam over poëzie. Inmiddels is een nieuwe aflevering van de Torengesprekken online gekomen; ditmaal zijn de onderwerpen o.a. vormvaste poëzie en de rol van ontroering. Deze aflevering vindt u onder Salon der Verzen en dan Torengesprekken.

Wilt u er ook bij zijn? Er zijn nog plaatsen! U kunt nu reserveren via de website onder Salon der Verzen en dan Reserveren, of bellen naar Stichting Feest der Poëzie op 06-19790465. Tevens is het mogelijk om op de avond zelf aan de deur een kaartje te verkrijgen, maar reservering wordt wel op prijs gesteld.

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u aan dit adres een bericht sturen met als onderwerp “Afmelding Nieuwsbrief”; u wordt dan uitgeschreven uit het bestand. Kent u mensen die het zouden waarderen, attendeert u hen dan vooral op www.feestderpoezie.nl!

Graag tot ziens op de Salon en met vriendelijke groet,

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld