Gecategoriseerd | festival

10de Avond van de Poëzie

DATUM: 17/04/2015
TIJD: 00:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Theater Landgraaf

Categorie


Op vrijdag 17 april 2015 vindt, inmiddels alweer voor de 10e keer, de Avond van de Poëzie plaats en wel in Theater Landgraaf. Aan het programma wordt meegewerkt door de dichters Eva Gerlach, Jürgen Smit, Ellen Deckwitz en Kira Wuck. Van Kira Wuck wordt haar nieuwe bundel gepresenteerd. De dichters worden geintervieuwd door Lizet Dyuvendak Na elk interview lezen de dichters voor uit eigen werk.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo “Clean Pete” Deze singer-songwriters

De Avond vindt plaats in de intieme ambiance van Theater Landgraaf (hier een link maken naar het theater) aan de Kerkberg 4, 6371 ES in Landgraaf De entree bedraagt € 7,-

Reserveren:
info@theaterlandgraaf.nl

Programma

Eva GerlEva Gerlachach

Eva Gerlach wordt beschouwd als een van Nederlands grootste hedendaagse dichters. Gerlach debuteerde met regelmatig ogende, strakke maar ironische gedichten. In de loop der jaren begon zij vrijere versvormen te hanteren, waarin de thematiek vrijwel onveranderd bleef. Voor vrijwel alle poëzie van Eva Gerlach geldt dat de waarneming van de werkelijkheid en wat vervolgens het geheugen daarmee doet een centraal thema is . Haar werk werd in 2000 bekroond met de P.C. Hooftprijs. Haar huidige poëzie is nog even fris en doortastend als haar vroegere werk.

Kira WuckKira Wuck

Kira Wuck zal haar nieuwste bundel presenteren. Deze bundel maakt deel uit van de Jo Peters Poëzieprijs die zij afgelopen jaar aan haar werd toegekend. Naast een geldbedrag ontving zij de opdracht voor het schrijven van een aantal gedichten die in een bibliofiele bundel worden uitgegeven. De bundel wordt in een genummerde en gesigneerde uitgave geproduceerd door de Jan van Eijkacademie in een oplage van 150 stuks.

 

 

Jürgen SmitJürgen Smit

Jürgen Smit debuteerde in 2012 met de bundel ‘Traliewoud’. een verzameling van bondige gedichten vol zwarte humor. Hij is van oorsprong een doorgewinterd slammer en hij stond op vele poetry-slampodia waaronder Festina Lente in Amsterdam , de nacht van de Poëzie in Utrecht e.a. In zijn gedichten zien we meermaals de oorlog of meer nog de Holocaust terugkeren. Het zijn gedichten die somber stemmen en nog eens hard op die tragedie hameren. Zijn dichtstijl is venijnig en kort.

Ellen DeckwitzEllen Deckwitz

Ellen Deckwitz (1982) is dichter, schrijver en performancekunstenaar . Ze studeerde Nederlands in Groningen en voltooide een Research Master of Science in de Literatuur- en Cultuurwetenschap. Vanaf 2000 is Haar debuutbundel De steen in mij won de C. Buddingh’-prijs 2012. Haar tweede bundel Hoi feest richt zich op mislukte haarverfbeurten, de frustraties van de puberteit, konijnen, de lichamelijkheid van religie en de ruimtelijkheid van het lichaam.

Presentatie en interviews

Lizet DuijvendakDr. E.H.R. (Lizet ) Duyvendak

Lizet Duijvendak is universitair hoofddocent letterkunde aan de faculteit cultuurwetenschappen van de Open Universiteit. Voor het radioprogramma ‘De Stemming’ trad ze regelmatig op als cultuuranalist. Van 2000-2010 was ze voorzitter van de stichting Poëziefestival in Landgraaf. Ze verzorgt al vele jaren literatuurcursussen. Tijdens de Dag van de Poëzie in april 2014 interviewde zij ook al enkele dichters waaronder de winnares van de Jo Peters PoëziePrijs Kira Wuck.

Entr ‘acte

Clean PeteClean Pete

De tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven studeren momenteel aan het conservatorium van Maastricht. Onder de artiestennaam Clean Pete treden zij overal in het land op. Ze spelen ingetogen liedjes met prachtige veelal zelf geschreven teksten, vooral in het Nederlands. De combinatie van gitaar en cello en tweestemmige zang, en de innemende verschijning van dit onafscheidelijke duo, leidt tot een groeiende schare bewonderaars.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld