Gecategoriseerd | Boekpresentatie

Boekpresentatie “Gat in de straat”

DATUM: 30/01/2016
TIJD: 14:00 - 16:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
Kunsthuis 18

Categorie


De afgelopen maanden heeft het nieuws me nogal bezig gehouden. De aanslagen in Parijs, de oorlog in Syrië en de stromen vluchtelingen hebben mij niet onberoerd gelaten. Ik voelde me verdrietig en onmachtig als ik naar de beelden keek en wilde graag iets doen om te helpen. Het idee ontstond om een poëziebundel samen te stellen en de opbrengst te doneren aan een goed doel. Meteen waren er mensen enthousiast over mijn idee. De uitgeverij Brave New Books deed mee en zag af van de royalty ‘s, beeldend Kunstenaar hans Mulder deed mee en stelde een foto beschikbaar voor de cover, de Amerikaanse dichter Larry Day deed mee en vertaalde een aantal gedichten in het Engels. Mijn goede vriendin Ada van den Ende deed mee , las het manuscript en zette de puntjes op de i en Kunsthuis 18 deed mee door ruimte beschikbaar te stellen voor de boekpresentatie.

Het is nu bijna zover. Op 30 januari 2016 presenteer ik mijn tweede poëziebundel ‘Gat in de straat’. Het is een boekje dat bol staat van compassie en is opgedragen aan alle ontheemde mensen die noodgedwongen hun vertrouwde omgeving achter zich hebben gelaten. Gewone mensen zoals jij en ik. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en terreur, mensen die nergens welkom zijn, kinderen die op stranden aanspoelen, of ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en ten gevolge van alle bezuinigingen tussen wal en schip vallen. Chronisch zieken in verpleeghuizen of GGZ instellingen en daklozen die onder bruggen slapen. Kortom, mensen die naar de zelfkant van de maatschappij verdrongen worden en net als jij en ik behoefte hebben aan compassie, ondersteuning en liefdevolle aandacht.

Maar het is ook een boekje dat hoop uit wil stralen. Hoop op vrede, onderlinge verdraagzaamheid en compassie. Ik wil met deze bundel een lans breken voor iedereen die niet goed voor zichzelf kan zorgen en pleiten voor begrip en aandacht door onze samenleving voor de problemen waar zij mee te maken hebben”.

 

Logo Vluchtelingenwerk

 

De opbrengst komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld