Gecategoriseerd | open podium, Podium

Café “Mooie Woorden” 11de editie

DATUM: 14/06/2018
TIJD: 20:00 - 23:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
De 3 Winckels

Categorie


Vereniging Schrijvers tussen de Klassen organiseert donderdagavond 14 juni in de 3 Winckels in Naaldwijk “Café Mooie Woorden”, een avondvullend programma vol poëzie, proza en muziek. Tijdens deze elfde editie van het evenement dragen Westlandse schrijvers en dichters voor uit eigen werk en daarnaast is een delegatie van dichters uit Amsterdam op het podium aanwezig. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door een trio van Westland Klassiek, een kamerorkest met leden uit Westland en Midden-Delfland. De presentatie is in handen van niemand minder dan Silvia de Kok.

Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Ineke de Bruin, Dennis Koopman, Lia Spitters, José van Winden, Petri Jacobs, Wil van der Helm en Jaap van Oostrum.

Amsterdamse dichters die acte de presence geven zijn:

 

 

 

 

 

Kees Godefrooij, dichter, uitgever en organisator van dichtmiddagen. Hij heeft als dichter een voorkeur voor de vorm van het sonnet, hoewel hij ook het vrije vers beoefent. In veelal nieuwe vertalingen geeft Godefrooij via de Stichting Spleen de poëzie uit van Baudelaire, Rilke en Poe met reflecties van hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters.

Simon Mulder, docent klassieke talen, dichter en voordrachtskunstenaar. Hij is oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert. Ook verzorgt Mulder de uitgave van Avantgaerde, een geheel met de hand gezet, gedrukt en gebonden tijdschrift voor de dichtkunst.

Martin Wijtgaard, dichter. In zijn werk spelen noodlot en vergankelijkheid, menselijke verhoudingen en de geschiedenis een belangrijke rol. Zijn gedichten zijn opgenomen in enkele verzamelbundels en in 2017 werd hij genomineerd voor de Meander Dichtersprijs.

De presentatie is in handen van Sylvia de Kok

In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot de aanschaf van het uitgegeven werk van onze schrijvers bij de boekentafel van The Read Shop Naaldwijk

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door :

– The Read Shop Naaldwijk
– De 3 Winckels

 

DE TOEGANG IS GRATIS

ZAAL OPEN: 19.30
AANVANG: 20.00

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen