Abdelkader Benali te gast in Bibliotheek ’s-Gravenzande

Abdelkader Benali te gast in Bibliotheek ’s-Gravenzande

Geplaatst op 24 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Op woensdag 11 februari is schrijver, presentator Abdelkader Benali te gast in Bibliotheek ’s-Gravenzande om te vertellen over zijn werk.

abdelkaderbenali

Benali werd geboren in Marokko, kwam op vierjarige leeftijd naar Rotterdam en woonde later ook in Amsterdam. Benali schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland. Voor zijn romandebuut ‘Bruiloft aan zee’ werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, ‘De langverwachte’. Tijdens de Israëlisch-Libanese Oorlog in 2006 verzorgde Benali voor Vrij Nederland een weblog vanuit Libanon, waar hij bij het uitbreken van de oorlog toevallig verbleef. In 2010 trok hij met Jan Mulder in het programma ‘Wereldkampioen van Afrika’ door Afrika in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Benali presenteerde onder andere de programma’s ‘De schrijver en de stad’ en ‘Benali Boekt’ waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Vorig jaar was Benali jurylid bij de schrijfwedstrijd tijdens de Boekenweek. De prijswinnaars van die wedstrijd zijn met Benali op reis geweest naar de drie bronnen van het literaire Marokko: Tanger, Fès en Marrakech.

Op 11 februari bent u van harte welkom zijn lezing bij te wonen. Aanvang is 20.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de webshop en in de bibliotheek. De kaartjes kosten € 5,- voor leden van Bibliotheek Westland en € 7,50 voor niet-leden. Boekhandel Bruna is aanwezig met zijn boeken.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld