Gecategoriseerd | Nieuws

British Library koopt oudste intacte Europese boek

Geplaatst op 17 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

17 April 2012

De British Library heeft het oudste Europese boek gekocht voor een recordbedrag van negen miljoen pond (ca. elf miljoen euro). De jezuïtische Sociëteit van Jezus verkocht het 7e-eeuwse Evangelie van Cuthbert aan de Britse nationale bibliotheek.

Het boek was al uitgeleend aan de British Library toen de bibliotheek de kans kregen het te kopen. De British Library hield een inzamelingsactie om het volledig intacte voorwerp te kunnen aanschaffen. Het kleine, in rood leer gebonden boekje werd geproduceerd in Noord-Engeland aan het eind van de 7e eeuw en bevat een kopie van het manuscript van de Evangelie van John in Latijn. Het boek wordt behouden voor het volk zodat toekomstige generaties ervan kunnen leren.

Lees het volledige bericht bij onze partners van Archeologie Online.

Bron: http://archeologieonline.nl/nieuws/british-library-koopt-oudste-intacte-…

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld