Gecategoriseerd | Nieuws

De Cocktailschrijfwedstrijd

Geplaatst op 12 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

11 April 2012

Schrijven Online organiseert de Cocktailwedstrijd, waarbij je een exclusieve workshop cocktails maken kunt winnen. Doe ook mee!

Wat moet je doen?
Cocktails spelen in veel verhalen een belangrijke rol. Denk aan de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, die zelf verscheidene cocktails uitvond en vooral fan was van de Mojito. Aan jullie de opdracht om in maximaal 1.000 woorden een verhaal te schrijven waarin een cocktail een prominente rol speelt.

Wat kun je winnen?
De ingezonden verhalen worden gejureerd door de redactie van Schrijven Online en bartender Nico Kager van de Nederlandse Bartenders Club. Uit de longlist worden drie winnaars gekozen, die eind juni een drie uur durende workshop cocktail shaken bij Nico Kager kunnen volgen. Ook worden de beste drie verhalen op Schrijven Online gepubliceerd, en zal de longlist in e-boek formaat onder de deelnemers worden verspreid.

De workshop: Hemingway and his drinks
Ernest Hemingway heeft een diep spoor achter gelaten in de barwereld. Hij heeft veel beroemde bars over de hele wereld bezocht en veel van deze bars en de cocktails die hij er dronk heeft hij in zijn boeken beschreven.

In de workshop zullen we het spoor van Hemingway volgen en leer je zelf hoe je op een professionele manier deze drankjes bereidt. De volgende cocktails worden behandeld:

 1. Negroni
 2. The Daiquiri
 3. Mojito
 4. Papa Doble
 5. Death in the afternoon
 6. Montgomery Martini

De precieze datum en locatie van de workshop worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Deadline
Stuur jouw verhaal in voor 17:00 uur op 15 mei naar Frank Noë, hoofdredacteur Schrijven Magazine/Online (frank@schrijvenonline.org). De winnaars worden bekend gemaakt op 22 mei.

Bron: www.schrijvenonline.org

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Door de dood geraakt

  Door de dood geraakt

  Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
 • Alles op z’n plek

  Alles op z’n plek

  ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld