Gecategoriseerd | Nieuws

De vijf leukste schrijfwedstrijden van mei

Geplaatst op 26 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

26 April 2012

Schrijvers kunnen altijd een reden vinden om te schrijven; een nieuw verhaal, een schrijfoefening of -cursus en, natuurlijk, een schrijfwedstrijd. Waar kunnen we ons de komende maand mee bezighouden?

1.      De Cocktailschrijfwedstrijd

Schrijven Online organiseert de Cocktailschrijfwedstrijd. Aan deelnemers wordt gevraagd een verhaal van maximaal 1.000 woorden te schrijven waarin een cocktail een prominente rol speelt. De beste drie verhalen winnen een exclusieve workshop cocktails shaken van bartender Nico Kager van de Nederlandse Bartenders Club.
Deadline: 15 mei
Link: Cocktailschrijfwedstrijd

2.      Geluk in de Veenkoloniën

Stichting Gelukscompagnie organiseert een schrijfwedstrijd in de stijl van schrijver Anton P. Tsjechov. Aan deelnemers wordt gevraagd een verhaal te schrijven van niet meer dan 1.700 woorden met levensechte personages in een noordelijk landschap, stadje of dorp. Bovendien kunnen alle deelnemers gratis deelnemen aan een workshop verhalen schrijven. De winnaar wordt gepubliceerd in het literaire tijdschrift Tirade, ontvangt een trofee en alle vijf delen Verzamelde Werken van Tsjechov.
Deadline: 25 mei
Link: Gelukscompagnie

3.      De Grimmige Schrijfwedstrijd

Ter ere van het 200-jarige bestaan van het eerste boek van de Gebroeders Grimm, Kinder- und Hausmärchen, organiseert Fantastyval een schrijfwedstrijd waarvoor deelnemers een sprookje van maximaal 1.000 woorden kunnen schrijven. Het sprookje moet gebaseerd zijn op een sprookje van Grimm, maar dan met je eigen interpretatie. Van de drie beste verhalen/sprookjes wordt een toneelstuk gemaakt. De winnaar ontvangt bovendien €400,-.
Deadline: 31 mei
Link: Fantastyval

4.      Zomertijd #2

Uitgeverij Jaylen Books organiseert drie keer per jaar een schrijfwedstrijd. Ditmaal is het weer tijd voor de zomerbundel. Schrijf een grappig, spannend, tenenkrommend of ontroerend verhaal over de zomer in maximaal 1.500 woorden. Honderd van de deelnemende verhalen worden in juni in een bundel uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. De winnaar ontvangt de bundel en een VVV-cheque ter waarde van €50,-.
Deadline: 2 juni
Link: Jaylen Books

5.      Limnisia Korte Verhalen Wedstrijd

Schrijf een kort verhaal van maximaal 3.000 woorden en win een schrijfvakantie naar het schiereiland Methana in Griekenland. Deelnemers zijn vrij om een thema voor het verhaal te kiezen. Een bijdrage voor deelname bedraagt €6,- (€10,- voor twee verhalen).
Deadline: 3 juni
Link: Limnisia Griekenland

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld