Gecategoriseerd | Nieuws

Eerste nummer KortVerhaal verschenen!

Geplaatst op 21 april 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Zojuist is heet eerste nummer van KortVerhaal verschenen, de opvolger van De Tweede Ronde. Na dertig jaar succes van De Tweede Ronde is de tijd gekomen om het roer om te gooien en tegelijkertijd zo veel mogelijk van het beste van De Tweede Ronde te bewaren. KortVerhaal richt zich op korte verhalen uit binnen- en buitenland en op poëzie.

Het eerste nummer van KortVerhaal heeft als thema ‘Amerikaanse literatuur’ en bevat nimmer in Nederland verschenen verhalen van onder anderen Jonathan Safran Foer, T.C. Boyle, John Cheever en Raymond Carver, en poëzie van Charles Bukowski, maar ook nieuw werk van Philip Snijder (die in De Tweede Ronde debuteerde), Hugo Brandt Corstius en A.L. Snijders.

Voor het korte verhaal is in Nederland en internationaal steeds meer belangstelling. Joost Zwagerman stelde in de afgelopen jaren twee grote bundels samen met de mooiste korte verhalen uit Nederland en Vlaanderen, en auteurs als Tower Wells, Petina Gappah en Ali Smith bewezen dat het korte verhaal zijn eigen literaire waarde heeft.

Van 16 tot 18 april vindt in de Balie in Amsterdam het korte-verhalenweekend Hotel Van Hassel plaats. Ter gelegenheid van de introductie van KortVerhaal krijgt tijdens dit evenement iedereen die een boek koopt een exemplaar van KortVerhaal.

BRON: MOURIA

Kijk ook op http://www.kortverhaal.nu/

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld