Gecategoriseerd | Nieuws

Expositie Lia Spitters

Geplaatst op 13 augustus 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Expositie Lia Spitters in Hofboerderij te Wateringen

Lia-Spitters

Van 7 t/m 29 september exposeert Lia Spitters in de Hofboerderij met schilderijen en gedichten. ‘Samenleven’ is een terugkerend thema in het werk van de Naaldwijkse kunstenares. Inspiratie zijn de ervaringen die Lia opdoet tijdens haar vele reizen naar andere werelddelen. Samenleven van mensen blijkt in ons dagelijks leven een hele opgave. Samenleven van mens en dier is nog een extra uitdaging op onze nu al volle planeet. Het vraagt een niet aflatende inspanning van alle deelnemers.
Hoe een plek te creëren voor, en leefruimte te gunnen aan de schepselen die deze planeet bevolken?

De expositie bestaat uit een Amerikaans en een Afrikaans deel.
De kern van het Amerikaanse deel is een indruk van tradities en leefgebieden van Noord-Amerikaanse Indianen. Zij trachten hun eigenheid te behouden én te leven in de overheersende blanke cultuur. Door de jaarlijkse bijeenkomsten (Powwows), waar stamleden elkaar ontmoeten, blijven de tradities in stand.
Het Afrikaans deel spitst zich toe op het samenleven van mens en dier. Het snel slinkende leefgebied van dieren.
Naast olieverf gebruikt de kunstenaar andere materialen om dit aspect te benadrukken. Een onlangs geschreven gedichtencyclus sluit daar prachtig bij aan.
Lia heeft in 2012 vrijwilligerswerk gedaan in Namibië voor stichting AfriCat, die voorwaarden tracht te scheppen om het samenleven mens-dier te realiseren. Op zondagmiddag 15 september zal Tammy Hanssen uit Namibië aanwezig zijn om toelichting te geven op het werk van de AfriCat Foundation. Zo krijgt deze expositie een extra dimensie.

Figuratief of abstract, steeds onderscheidt het werk zich door heldere, uitgesproken kleuren en de symbolische benadering. Zo staan de sandalen in ‘Ontmoeting’ voor een contact tussen de westerse en Afrikaanse cultuur met mooie merksandalen naast eenvoudige sandalen gemaakt van afgedankte autobanden.

Lia heeft meerdere publicaties op haar naam staan. Voor deze expositie zal ook een bundel verschijnen die te koop is. De netto-opbrengst daarvan gaat naar de AfriCat Foundation.

Opening expositie ‘OVER SAMEN LEVEN’

(schilderijen en poëzie) in Hofboerderij ZONDAG 8 SEPT 14.30 UUR, door Eric Borggreve, voormalig galeriehouder in Naaldwijk.

ZONDAG 15 SEPT : aanwezig TAMMY HOTH-HANSSEN, directeur AFRICAT FOUNDATION uit NAMIBIË voor toelichting van haar werk met de veeboeren aan de grens van ETOSHA NATIONAL PARK. AfriCats thema: ‘Conservation through Education’, past naadloos bij Afrikaans deel van de expositie.
Ook werk over samenleven van mensen; onderwerp de Noord-Amerikaanse Indianen.

Openingstijden Hofboerderij: zaterdag + zondag 13.30 – 16.30 uur: toegang gratis.

Tijdens de expositie zijn kaarten van schilderijen en een speciaal voor deze expositie gemaakte bundel met poëzie en schilderijen te koop. De netto-opbrengst is voor de AfriCat Foundation

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld