Gecategoriseerd | Nieuws

Gedeelde hoofdprijs bij Turing Gedichtenwedstrijd 2014

Geplaatst op 04 februari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Een opmerkelijk uitkomst van de Turing Gedichtenwedstrijd 2014. De jury heeft namelijk beslist dat er twee winnaars zijn: Ruth Lasters (met haar gedicht ‘Witlof’) en Laurens Hoevenaren (met zijn gedicht ‘De zotte Charlotte’). Zij zijn daarmee de winnaars van de zesde editie van de Turing Gedichtenwedstrijd.

Beide dichters moeten het prijzengeld delen en krijgen dus € 5000,-. De tweede prijs (€ 1.500,-) ging naar ‘Plezierig’ van Alja Spaans.

De gedichtenwedstrijd is gebaseerd op een formule die in Groot Brittannië en andere landen met succes aandacht heeft gerealiseerd voor bekende dichters en nieuwe talenten. Het gedicht dat de jury het beste vindt, wint. De jury weet niet wie de auteurs zijn.

De jury bestond uit juryvoorzitter Anne Vegter, Joke Hermsen (filosofe), Ingmar Heytze (dichter en criticus), Philip Hoorne (recensent) en Françoise Geelen (oprichter van de Turing Foundation).

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld