Gecategoriseerd | Nieuws

Gedeelde hoofdprijs bij Turing Gedichtenwedstrijd 2014

Geplaatst op 04 februari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Een opmerkelijk uitkomst van de Turing Gedichtenwedstrijd 2014. De jury heeft namelijk beslist dat er twee winnaars zijn: Ruth Lasters (met haar gedicht ‘Witlof’) en Laurens Hoevenaren (met zijn gedicht ‘De zotte Charlotte’). Zij zijn daarmee de winnaars van de zesde editie van de Turing Gedichtenwedstrijd.

Beide dichters moeten het prijzengeld delen en krijgen dus € 5000,-. De tweede prijs (€ 1.500,-) ging naar ‘Plezierig’ van Alja Spaans.

De gedichtenwedstrijd is gebaseerd op een formule die in Groot Brittannië en andere landen met succes aandacht heeft gerealiseerd voor bekende dichters en nieuwe talenten. Het gedicht dat de jury het beste vindt, wint. De jury weet niet wie de auteurs zijn.

De jury bestond uit juryvoorzitter Anne Vegter, Joke Hermsen (filosofe), Ingmar Heytze (dichter en criticus), Philip Hoorne (recensent) en Françoise Geelen (oprichter van de Turing Foundation).

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld