Gecategoriseerd | Nieuws

Gedicht Aart van den Berg op de muur van Westlandse Pronkkast

Geplaatst op 18 november 2015 door Schrijvers tussen de kassen

In Bibliotheek ’s-Gravenzande is een collectie boeken van Westlandse schrijvers en boeken over het Westland, ondergebracht in de Westlandse Pronkkast. Aart van den Berg, dichter en theatermaker, maakte een gedicht getiteld ‘Ik, pronkkast’. Het gedicht is levensgroot aangebracht op de muur van dit deel van de bibliotheek. Het kan de bezoeker nu niet langer ontgaan dat in dit gedeelte een belangrijk stuk van de streekgeschiedenis is ondergebracht.
‘Het gedicht heb ik destijds gemaakt bij de inrichting van de Westlandse Pronkkast , in 2013’, aldus Aart van den Berg, geboren en getogen Westlander.
De Westlandse Pronkkast, met ongeveer 1000 items over het Westland, legt het accent op de geschiedenis van de streek waarvan de glastuinbouw een onlosmakelijk deel uit maakt. Een geschiedenis waar het Westland trots op is en die we willen doorgeven aan huidige en toekomstige generaties. Naast alle historische informatie op papier is er ook toegang tot beeldmateriaal en digitale informatie. De gehele collectie uit de Westlandse Pronkkast kan geleend worden.

 

Bibliotheek Pronkgedicht
Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld