Ku(n)stplaats 2014 Hoek van Holland

Ku(n)stplaats 2014 Hoek van Holland

Geplaatst op 21 maart 2014 door Marijke van Geest

Even bijpraten over ons optreden tijdens KUnSTPLAATS 2014.

Data:
24 en 25 mei 2014

Locatie:
Het terras van De Torpedoloods, bij slecht weer binnen.
Een lessenaar en een microfoon zijn beschikbaar.

De deelnemende dichters:
Zaterdag zijn we voorlopig met z’n vijven, zondag met z’n zessen (zie bijgaand lijstje).
We zijn nog bezig met drie jonge dichters, dus wellicht wordt dit lijstje nog aangevuld.

Optreden (12 – 17 uur):
Tussen twaalf en vijf wordt steeds op het hele uur een nieuw rondje gestart. Iedereen heeft dan zo ’n 8 minuten ter beschikking.
Ed van Berkel kondigt de dichters aan en Theo Kok zorgt na elk optreden voor een saxofoon intermezzo. Het zou fijn zijn als de dichters vooral werk ten gehore brengen dat aansluit op het thema van Ku(n)stplaats: Jong Water.
Verder zullen we, afhankelijk van de bezetting op het terras, wat moeten improviseren. Als iedereen zich net als vorig jaar flexibel opstelt, wordt het zeker weer een succes.

Drankje op het terras:
Als we ter plekke een beetje plannen, kunnen de dichters tussendoor even weg om zelf al het moois te bekijken. Desondanks zullen we een groot deel van de middag op het terras van Mijn Torpedoloods vertoeven (mooie plek overigens!). De dichters krijgen van de organisatie wat consumptiemunten voor een drankje, zodat ze niet op een droogje hoeven te zitten. Voor een eventueel hapje zullen ze zelf moeten zorgen.

De volgende dichters zullen voordragen:
Ed van Berkel
Anne Braster
Marijke van Geest
Piet Janssen
George Meeder
Jaap van Oostrum
Lia Spitters
Adrienne Vooijs

Muzikale omlijsting:
Theo Kok (saxofoon)

Tijdens het evenement zijn de poëziebundels van de deelnemende dichters te koop. Een mooie kans om een gesigneerd exemplaar te bemachtigen.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld