Gecategoriseerd | Nieuws, Tips

KUnSTPLAATS

Geplaatst op 02 oktober 2013 door Marijke van Geest

Aanmelden voor KUnSTPLAATS 2014

24 en 25 mei 2014: thema: Jong water

Als er één plaats is die alles heeft met water, dan is dat Hoek van Holland wel. Het dorp wordt omringd door water, kreeg er haar vorm en kleur door en dankt er haar ontstaan aan. In 2014 is dat precies 150 jaar geleden.

Schepen uit alle landen van de wereld zorgen voor een constant, wisselend decor. Een spanningsveld van tegenpolen: bedreigingen en kansen, lelijkheid en schoonheid, natuur en techniek. Met een onstuitbare drang tot vernieuwing. Duurzame ontwikkeling in optima forma. Al 100 jaar onder de regie van moederstad Rotterdam. Door de strategische ligging aan de monding van een wereldhaven herbergt Hoek van Holland ook veel militair historisch erfgoed uit de 19e en 20e eeuw. Maar bovenal staat het water garant voor dynamiek, verandering en toekomst. Het houdt de potentie van de jeugd: Jong water! Het geeft Hoek van Holland haar identiteit. Bij de vorige afleveringen van KUnSTPLAATS roemden deelnemers en bezoekers de natuurlijke wijze waarop het thema zich liet inbedden in de omgeving. Met het thema Jong water verwachten we dit op z’n minst te evenaren. Voor alle disciplines en voor alle doelgroepen, in het bijzonder voor de jeugd.

Deelname

Beeldend kunstenaars, illustratoren, fotografen, designers, dichters, schrijvers  en lokale organisaties worden uitgenodigd met ideeën te komen  voor deze kunstroute; professionals, semi-professionals en amateurs.

Aanmelden voor KUnSTPLAATS 2014 kan door vóór 15 oktober een mail met een voorstel te sturen naar Karin van Paassen: kvanpaassen@upcmail.nl

Dit hoeft nog niet uitgewerkt te zijn, maar laat wel weten of u belangstelling hebt, met welke kunstvorm u wilt participeren en of u een voorkeur voor een locatie heeft. U mag deze mailing ook doorgeven aan collega’s.

De route

De  route van KUnSTPLAATS 2014 loopt in een brede strook langs de Waterweg, tussen de Maeslantkering en het Atlantikwall museum op de Noorderpier. Een gebied met talloze interessante, mooie en rauwe plekken waar kunstenaars zich laten inspireren door de rijkdom en creatieve mogelijkheden van verleden, heden en toekomst.

Financiële zaken

KUnSTPLAATS is volledig afhankelijk van fondsen en sponsoring. Het is steeds moeilijker om een project op deze wijze gefinancierd te krijgen, maar we doen er natuurlijk weer alles aan om deze 4e editie te realiseren.

Er wordt verwacht dat een organisatie ook op andere wijze financiële middelen verwerft. Aangezien de Stichting KUnSTPLAATS geen entree kan heffen en geen producten voor verkoop heeft, moeten we creatief naar oplossingen zoeken. Daarom moet elke deelnemer zelf het kunstwerk(en) financieren en/of er extern financiering voor zoeken. Wel  mag u uw werk verkopen zonder tussenkomst van Stichting KUnSTPLAATS.

Met vriendelijke groeten,

Karin van Paassen

Projectcoördinator

 

Stichting KUnSTPLAATS Hoek van HollandPostadres: Bonte Craystraat 33, 3151 RB Hoek van HollandT   0174-385298E   edvanberkel95@gmail.comwww.stichtingtorpedocultureel.nlProjectcoördinator KUnSTPLAATS:
Karin van PaassenT  0174-382340 / 06-24373714E  kvanpaassen@upcmail.nl

 

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in 's-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel 'Geestgrond, poëzie achter de duinen'. In de bundel beschrijft zij vier thema 's: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel 'Gat in de straat', die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld