Gecategoriseerd | Nieuws, Tips

Literair Café voor herhaling vatbaar

Geplaatst op 10 juli 2015 door Martha Vollering

Eerste Westlands Literair Café: voor herhaling vatbaar

De kop is er af! Het literaire café ‘De mooie woorden’ op 4 juni bood aan de circa vijftig bezoekers een gevarieerd programma. Van weemoedig tot humoristisch, van ingetogen tot wervend: tijdens de avond in De 3 Winckels traden de zes dichters en schrijvers van eigen bodem en de gasten – dichter Pim te Bokkel en singer-songwriter Guus Gardien – op voor een geconcentreerd luisterend publiek. Het net opgerichte collectief Schrijvers tussen de Kassen heeft laten zien dat dit eerste Westlandse Literaire Café bestaansrecht heeft.

Dichters Marijke van Geest, Joop Alleblas, Joop van Oostrum en Peter Pakvis droegen voor, waarbij het verschil in stijl mooi tot uiting kwam. Auteur Marjoke van Arnhem – van Baalen vertelde over haar net verschenen boek ‘100 jaar trouwen in het Westland’ en Paul Waterman over zijn nieuwe ‘Goede tuinders, slechte tuinders’. Ton ter Heijden praatte de gepresenteerde mooie woorden en muziek vakkundig aan elkaar. Hierbij een foto impressie (foto’s: Aad van Uffelen en Marieke Boon).

Bekijk hier een korte samenvatting die de Wos heeft gemaakt van deze avond
(vanaf 2,12 minuut)

 

Zet 15 Oktober maar vast in uw agenda, dan is er weer een Literair Café ‘De Mooie Woorden’.

 

Martha Vollering

Over

Martha begon in 1994 als journaliste na een eerdere carrière als researchanaliste. Ze werd redacteur, tekstschrijver en deed een studie Kunstgeschiedenis (MA). In 2012 verscheen haar eerste boek Herinneringen achter glas, een portret van het Westland. Het tweede boek Schilders aan de Waterweg was een kunsthistorische schets van de regio Hoek van Holland. Haar eerste roman Een meesterlijk verlies verscheen in 2017.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld