Gecategoriseerd | Nieuws

Maartje Wortel wint de BNG Bank Literatuurprijs 2014

Geplaatst op 22 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Op de website van de BNG Bank staat, iets te vroeg, te lezen dat Maartje Wortel de winnares is van de BNG Bank Literatuurprijs. De ceremonie is aan het eind van de dag in de Amstelkerk in Amsterdam.

Maartje Wortel wint de prijs voor haar roman IJstijd. De andere genomineerden waren Hanna Bervoets met Efter en Naomi Rebekka Boekwijt met Hoogvlakte. De prijs bestaat uit 15.000 euro en een kunstwerk.

Bij Das Magazin wist men een screenshot te maken van het nieuwsbericht, dat nu offline gehaald lijkt te zijn. Op het juryrapport zullen we dus nog wel even moeten wachten. Dat de jury 2014 een literair mager jaar vond, stilistisch pover en met weinig durf, die kunnen de auteurs van dit jaar alvast in hun zak steken.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld