Gecategoriseerd | Nieuws

Manon Uphof wint Opzij literatuur prijs

Geplaatst op 21 april 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Uphoff kreeg de jaarlijkse prijs voor het beste literaire werk van een Nederlandse schrijfster zaterdagavond in het televisieprogramma Opium Night Live. Aan de prijs is een bedrag van vijfduizend euro verbonden.

De jury, voorgezeten door advocate Inez Weski, prijst het boek als het bewijs dat ‘een klein boek groot kan zijn’.

“Wat is de waarheid? Wat is er precies gebeurd? De twijfel, de vermoedens; op ontroerende, meesterlijk gruwelijke en tedere wijze sleept Uphoff de lezer mee in een moeras van suggestie. Ze laat de lezer in grote verwarring, maar zonder onbevredigend gevoel achter”, staat in het juryrapport.

Andere genomineerden waren Esther Gerritsen, Mensje van Keulen, Nelleke Noordervliet en Hannah van Wieringen. Vorig jaar won Hanna Bervoets met haar roman Lieve Céline.

BRON:NU.nl

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld