Gecategoriseerd | Nieuws

Manon Uphof wint Opzij literatuur prijs

Geplaatst op 21 april 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Uphoff kreeg de jaarlijkse prijs voor het beste literaire werk van een Nederlandse schrijfster zaterdagavond in het televisieprogramma Opium Night Live. Aan de prijs is een bedrag van vijfduizend euro verbonden.

De jury, voorgezeten door advocate Inez Weski, prijst het boek als het bewijs dat ‘een klein boek groot kan zijn’.

“Wat is de waarheid? Wat is er precies gebeurd? De twijfel, de vermoedens; op ontroerende, meesterlijk gruwelijke en tedere wijze sleept Uphoff de lezer mee in een moeras van suggestie. Ze laat de lezer in grote verwarring, maar zonder onbevredigend gevoel achter”, staat in het juryrapport.

Andere genomineerden waren Esther Gerritsen, Mensje van Keulen, Nelleke Noordervliet en Hannah van Wieringen. Vorig jaar won Hanna Bervoets met haar roman Lieve Céline.

BRON:NU.nl

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld