Gecategoriseerd | Nieuws

Mercedes Abad spreker bij Belle van Zuylenlezing

Geplaatst op 29 februari 2012 door Schrijvers tussen de kassen

29 Februari 2012

Op 25 april vindt de Belle van Zuylenlezing plaats.Tijdens het internationaal literatuurfestival City2Cities vindt de Belle van Zuylenlezing plaats. De lezing wordt sinds 2005 georganiseerd om het gedachtegoed van Utrechts internationaal meest vermaarde auteur levend te houden. Op woensdag 25 april zal de Spaanse schrijfster Mercedes Abad de Belle van Zuylenlezing uitspreken.

Belle van Zuylen (1740 – 1805) was een Frans-Zwitserse schrijfster  van Nederlandse afkomst. Zij verdiepte zich in de wetenschap, indertijd ongehoord voor vrouwen, en schreef als gevolg talloze brieven, (zelf)portretten, fabels, novelles, toneelstukken en opera’s. Ze staat voornamelijk bekend met haar werk tijdens de Franse Revolutie.

De jaarlijkse Belle van Zuylenlezing is sinds 2011 onderdeel van City2Cities. Dit literatuurfestival vindt elk jaar in april plaats en verbindt de stad Utrecht met twee andere literaire steden. In deze editie zijn dat Barcelona en Praag. Diverse auteurs uit die steden worden naar Utrecht gehaald, waaronder Writer in Residence Mercedes Abad.

Abad werd geboren in Barcelona en is vertaler, schrijfster en journaliste. Ze is bekend geworden met enkele bundels korte verhalen, waarvan de erotisch getinte Komkommers bij kaarslicht (1991) in het Nederlands vertaald is. In 2004 won ze de Mario Vargas Llosa Prijs voor haar verhalenbundel Amigos y fantasmas. Tijdens het literatuurfestival geeft ze lezingen en workshops en draagt ze voor uit haar oeuvre.

Lees hier meer over de Belle van Zuylenlezing en het festival City2Cities.

Bron: http://www.city2cities.nl/evenementen/4

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld