Gecategoriseerd | Nieuws

Microschrijfwedstrijd – Willem Elsschot

Geplaatst op 12 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

12 Maart 2012

Schrijven Online organiseert een microschrijfwedstrijd over Willem Elsschot.Schrijven Online organiseert wederom een microschrijfwedstrijd, ditmaal geheel in de stijl van Willem Elsschot. De redactie hoopt dat de realistische stijl en scherpe humor van de Vlaamse schrijver veel mooie verhalen zal opleveren.

Wat moet je doen?
Schrijf een verhaal van maximaal 200 woorden in de stijl van Willem Elsschot. Stuur het verhaal in voor 18:00 uur op 2 april. Lees hier een fragment het werk van Elsschot. 

De beoordeling
Voor deze microschrijfwedstrijd keert de redactie zich tot de community. Uit de ingezonden verhalen kiest de redactie een longlist van tien verhalen. Deze zullen wij op 3 april op Proeflezen aanbieden ter beoordeling. Forumleden kunnen dan tot 18:00 uur op 16 april stemmen op de verhalen. De drie verhalen met de meeste stemmen, winnen. De winnaars zullen op 17 april bekend worden gemaakt op Schrijven Online.

Wat kun je winnen?
De drie winnaars ontvangen het Verzameld Werk van Willem Elsschot, ter waarde van €24,95. Ook worden de winnende verhalen op een later tijdstip gepubliceerd op Schrijven Online óf in Schrijven Magazine.

Over Willem Elsschot
Willem Elsschot (1882 – 1960) was een Vlaams romanschrijver en dichter. Zijn sobere werk, waarmee hij begon in Rotterdam, stond bekend omdat het buiten de indertijd gangbare literaire stromingen viel. Zijn bekendste werken zijn Lijmen (1924), Kaas (1933), Tsjip (1934) en Het Been (1938). Lijmen en Het Been vormden samen een roman. Zijn schrijfstijl werd gekenmerkt door droge doch scherpe humor, veelal cynisch, en waarin het gevoelsmens in Elsschot subtiel te herkennen was. Ook opmerkelijk was dat Elsschot nooit een woord teveel schreef.

Bron: www.schrijvenonline.org

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld