Gecategoriseerd | Nieuws

Microschrijfwedstrijd – Willem Elsschot

Geplaatst op 12 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

12 Maart 2012

Schrijven Online organiseert een microschrijfwedstrijd over Willem Elsschot.Schrijven Online organiseert wederom een microschrijfwedstrijd, ditmaal geheel in de stijl van Willem Elsschot. De redactie hoopt dat de realistische stijl en scherpe humor van de Vlaamse schrijver veel mooie verhalen zal opleveren.

Wat moet je doen?
Schrijf een verhaal van maximaal 200 woorden in de stijl van Willem Elsschot. Stuur het verhaal in voor 18:00 uur op 2 april. Lees hier een fragment het werk van Elsschot. 

De beoordeling
Voor deze microschrijfwedstrijd keert de redactie zich tot de community. Uit de ingezonden verhalen kiest de redactie een longlist van tien verhalen. Deze zullen wij op 3 april op Proeflezen aanbieden ter beoordeling. Forumleden kunnen dan tot 18:00 uur op 16 april stemmen op de verhalen. De drie verhalen met de meeste stemmen, winnen. De winnaars zullen op 17 april bekend worden gemaakt op Schrijven Online.

Wat kun je winnen?
De drie winnaars ontvangen het Verzameld Werk van Willem Elsschot, ter waarde van €24,95. Ook worden de winnende verhalen op een later tijdstip gepubliceerd op Schrijven Online óf in Schrijven Magazine.

Over Willem Elsschot
Willem Elsschot (1882 – 1960) was een Vlaams romanschrijver en dichter. Zijn sobere werk, waarmee hij begon in Rotterdam, stond bekend omdat het buiten de indertijd gangbare literaire stromingen viel. Zijn bekendste werken zijn Lijmen (1924), Kaas (1933), Tsjip (1934) en Het Been (1938). Lijmen en Het Been vormden samen een roman. Zijn schrijfstijl werd gekenmerkt door droge doch scherpe humor, veelal cynisch, en waarin het gevoelsmens in Elsschot subtiel te herkennen was. Ook opmerkelijk was dat Elsschot nooit een woord teveel schreef.

Bron: www.schrijvenonline.org

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld