Gecategoriseerd | Nieuws

Nieuw nummer Schrijven Magazine

Geplaatst op 08 juni 2012 door Schrijvers tussen de kassen

8 Juni 2012

Het derde nummer van 2012 van Schrijven Magazine is vandaag verschenen.Het derde Schrijven Magazine van 2012 ligt vanaf vandaag in de winkel. In dit nummer: de beste schrijfdocent ter wereld, een interview met tekst- en muziekschrijver Erik de Jong (Spinvis) en een workshop fantasy van Martijn Lindeboom.

Robert McKee: de beste schrijfdocent ter wereld
Schrijven Magazine reisde af naar Londen om de vierdaagse story-seminar van Robert McKee te volgen. Vier dagen achter elkaar gaf de Amerikaanse schrijfdocent tien uur per dag les in hoe je een goed verhaal goed vertelt.

Interview Spinvis
Schrijven Magazine hield een interview met Erik de Jong van de band Spinvis, geroemd om de poëtische kracht van zijn liedteksten. Hoe komen zijn teksten tot stand?

Thema Fantasy
Martijn Lindeboom, organisator van de Paul Harland Prijs, maakt je aan de hand van concrete schrijfopdrachten wegwijs in de wondere wereld van fantasy, science-fiction en horror.

Een interview met Natalie Koch, auteur van de fantasyroman De verborgen universiteit die ze publiceerde bij uitgeverij Querido. In het artikel vertelt ze over haar visie op de plaats van fantasy in de Nederlandse literatuur.

Lees ook over de bekende valkuilen in fantasy, met tips van Eisso Post. Waar moet je op letten en wat kun je beter niet doen?

En nog veel meer…

Ook Schrijven Magazine ontvangen? Neem nu een abonnement (of doe hem cadeau). Het nieuwe nummer is vanaf vandaag te koop in de boekhandel.

Bron: www.schrijvenonline.org/magazine/2012-3

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld