Gecategoriseerd | Nieuws

POEZIEPODIUM in het WESTLAND ??

Geplaatst op 03 februari 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Op zaterdag 13 februari 2010 zal er in theater “De Naald” in Naaldwijk tussen 10.00 en 12.30 uur een debat plaatsvinden over “kunst en cultuur”. Vertegenwoordigers van de politieke partijen in de gemeente Westland zullen hun visie geven over hun verkiezingsprogramma’s m.b.t. deze dierbare zaken. Gelet op een samenvattend artikel in “het Gehele Westland” van Louis Bruijnzeel, lijkt er een behoorlijke verwarring te bestaan over “kunst” op zich en “cultuur”… de gemeenteraadsbezem lijkt alles op een hoop te vegen en vooral naar de financiele component te kijken.  Alleen Progressief Westland lijkt daar genuanceerder over te denken. Wat let ons schrijvers, om bijvoorbeeld: voor een poeziepodium te pleiten…voor het officieel aanstellen van een streekdichter met de gebruikelijke voorwaarden. Natuurlijk zullen deze voorstellen worden weggevaagd om de zeer beperkte financiele consequenties, WANT: het is crisis !! Maar, een gemeente van vrijwel 100.000 inwoners vormt -zonder aandacht hiervoor- inderdaad een witte plek. Laten wij pleiten voor een kleuriger cultureel palet…. ook voor de meer individueel gerichte Westlanders, die geen onderdeel vormen van sportclubs en andere grotere verenigingsverbanden. Lees voor alle zekerheid de verkiezingsprogramma’s om te weten wat de partijen willen. Verkiezingen: 3 maart a.s. dus bestaat er een kans dat de nieuwe gemeenteraad hiervoor sympatie kan opbrengen. Voor meer informatie bijeenkomst: jan.engering@kabelfoon.nl Groeten, Anton Born.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen