Gecategoriseerd | Nieuws, wedstrijden

Poëziewedstrijd stad Oostende 2013-2014

Geplaatst op 17 februari 2013 door Schrijvers tussen de kassen

De stad Oostende organiseert in 2013-2014 de achtste editie van de Poëziewedstrijd. Wie een stukje poëzie voelt borrelen, kan nog tot 01 oktober 2013 zijn/haar gedichten insturen naar de dienst Cultuur van de stad Oostende.

De laureaat ontvangt 2.500 euro, de tweede prijs bedraagt 1.250 euro (Prijs van de Provincie West-Vlaanderen) en de derde prijs 625 euro. Deelnemers sturen één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten in met een maximale lengte van een A4-pagina. Dit kan nog tot en met 30 september 2013.

De gedichten mogen per mail gestuurd worden naar poeziewedstrijd@oostende.be. De inzending moet dan bestaan uit een e-mailbericht (dit wordt niet bezorgd aan de jury) met de gegevens van de deelnemer: naam – pseudoniem – geboortedatum – adres – telefoonnummer – e-mailadres en één en/of twee gedichten telkens als afzonderlijke bijlage.

Men kan ook per post inzenden naar Poëziewedstrijd, dienst Cultuur Oostende, Stadhuis, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. De inzending bestaat dan uit een schutblad (dit blad wordt niet bezorgd aan de jury) met de gegevens van de deelnemer: naam – pseudoniem – geboortedatum – adres – telefoonnummer – e-mailadres. En daarbij één en/of twee gedichten, telkens op een afzonderlijk blad.

Op elk gedicht moet ook het pseudoniem vermeld worden. Zo kan de jury onbevooroordeeld over de anonieme gedichten oordelen.

De jury bestaat uit Frank Decerf, Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Ivo van Strijtem en Koen Vergeer. De voorzitter van de jury is Geert van Istendael. De Oostendse schepen van cultuur, Hilde Veulemans, is ere-voorzitter en mevrouw Martine Meire, directeur-cultuurbeleidscoördinator van Oostende is de secretaris.

De jury leest alle gedichten en beraadt zich in december over de laureaten. De drie winnaars worden in januari 2014 bekend gemaakt tijdens de proclamatie in de Bibliotheek Kris Lambert in Oostende. Alle deelnemers zullen een uitnodiging ontvangen voor de proclamatie. De dienst Cultuur geeft naar tweejaarlijkse gewoonte dan ook een rijk geïllustreerde poëziebundel uit met de gedichten van de laureaten. 

Het reglement is te verkrijgen bij de dienst Cultuur stad Oostende, Vindictivelaan 1 of te downloaden op www.oostendecultuurstad.be

De Poëziewedstrijd is een organisatie van de dienst Cultuur Oostende in samenwerking met de Bibliotheek Kris Lamber en de Provincie West-Vlaanderen.

Meer info? Dienst Cultuur stad Oostende. Telefonisch op het nummer 059/56.20.16 of via mail poeziewedstrijd@oostende.be

Link: www.oostendecultuurstad.be

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld