Gecategoriseerd | Nieuws

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2011 bekend

Geplaatst op 14 maart 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Adriaan van Dis en Arnon Grunberg behoren tot de schrijvers die nog kans maken op de Libris Literatuur Prijs 2011. Gerbrand Bakker, Esther Gerritsen, de Vlaming Yves Petry en debutant Peter Buwalda completeren de shortlist. De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2011 wordt op 9 mei bekendgemaakt in een rechtstreekse uitzending van Niewsuur vanuit het Amstel hotel te Amsterdam en ontvangt dan 50.000 euro.

Tijdens de presentatie in De Nieuwe Kerk te Amsterdam zei juryvoorzitter Philip Freriks dat er in de 164 gelezen romans vaak teruggereisd was naar het nog niet zo verre verleden van het linkse activisme. Ook was sprake van ‘overvloedig geneuzel van mannen in crisis die hun dagen doorbrengen met pils-porno-pizza’ ent relatief weinig uitschieters. Aldus de beknopte analyse van de oogst van het afgelopen jaar door de jury, die naast Freriks bestaat uit Ton Anbeek, Marijke Arijs, Louise Fresco en Jann Ruyters en die gaat bepalen wie in mei deze prestigieuze prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar in ontvangst mag nemen. De zes genomineerde auteurs ontvingen elk 2.500 euro.
Lees het juryrapport.

De shortlist:

 

BRON: Libris Literatuur Prijs

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld