Nieuws | Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs

Gecategoriseerd | Nieuws, Tips

Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs

Geplaatst op 27 oktober 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Na een geslaagde bijeenkomst in Amsterdam op 9 september begint voor de Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs een nieuw seizoen met voorbereidingen voor de derde uitreiking van de Biografieprijs en de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs.

 

9 september 2013: bijeenkomst Amsterdam

In het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam was er, naast de officiële overhandiging van het boek “Leven naast het kamp”van Boyd van Dijk, winnaar van de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs 2012, aan Dick Berlijn ook een inspirerende lezing over de fascinatie voor biografieën door onze nieuwe juryvoorzitter van de Biografieprijs 2014 Prof. dr. Paul Schnabel.

image002

 

 

 

 

[Foto: Rob de Jong]

Datum uitreiking 2014

De datum is inmiddels bekend: op 14 april 2014 (14-4-14) zullen beide prijzen worden uitgereikt, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

 

Nieuwe partners

Ondanks de zomervakantie heeft de Stichting niet stil gezeten. Zo hebben gesprekken met de Stichting CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) ertoe geleid dat deze stichting de Biografieprijs mede gaat ondersteunen. Uiteraard dragen zij ook de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs een warm hart toe.

Daarnaast heeft Bilderberg zich als partner verbonden aan de Stichting. Een goede keuze, aangezien Bilderberg ook belang hecht aan de ontwikkeling van jong talent. De bijeenkomst in het Bilderberg Garden Hotel 9 september jl. was een aangename eerste kennismaking.

Tot slot hebben wij ook een nieuwe mediapartner weten aan te trekken: namens de De Groene Amsterdammer zal boekenredacteur Marja Pruis plaats nemen in de jury van de Biografieprijs.

 

Samenstelling beide jury’s

De jury van de Biografieprijs is daarmee compleet en wordt gevormd door:

–          Paul Schnabel (voorzitter)
–          Hans Renders (Biografie Instituut)
–          Els Kloek (historica en schrijfster)
–          Marja Pruis (boekenredacteur De Groene Amsterdammer)
–          Luc Devoldere (redactie Ons Erfdeel)

 

De jury van de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs wordt voorgezeten door Jo Tollebeek, hoogleraar aan de Katholieke Universiteit te Leuven.

De overige juryleden zijn:
–          Eduard Jan Richter, namens Unieboek|Het Spectrum
–          Boyd van Dijk, winnaar van de Erik Hazelhoff Jong Talentprijs 2012
–          Sander van Walsum, namens de Volkskrant
–          Minte Kamphuis (historica; redacteur BMGN)
–          Catrien Santing (historica; begeleider Sleutelfigurenreeks van het Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Samenstelling Comité van Aanbeveling

Nu Paul Schnabel voorzitter is geworden van de jury van de Biografieprijs heeft er ook een kleine verschuiving plaatsgevonden in het Comité van Aanbeveling. Deze bestaat nu uit: 
–          Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven
–          Karin Hazelhoff Roelfzema
–          Dick Berlijn
–          Roelf Rogaar
–          Victor Halberstadt
–          Herman P. Spruijt
–          Frits van Oostrom
–          Wim Deetman
–          Nigel Hamilton

 

Directie

Tot slot kunnen we u melden, voor zover dat nog niet bekend was, dat de Stichting Karla Hoff bereid heeft gevonden om als directeur namens de Stichting op te treden.

 

Nadere informatie kunt u opvragen via:

 

Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs

erikhazelhoffprijs.nl

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht is geplaatst door de beheerders van de site.

1 Reacties voor dit bericht

  1. Nina V. Miranda Says:

    Zijn twintigste, ‘De verbanning’, ligt nog te dampen in de boekhandel en nu al is bekend wanneer er weer een echte ‘legal’ thriller van John Grisham zal verschijnen. En dat werd tijd ook, want het is al weer drie jaar geleden dat ‘Het laatste jurylid’ op de markt kwam. Eind januari 2008 staat de nieuwe ‘Grisham’ gepland. De titel en nadere bijzonderheden zijn door uitgever Doubleday nog niet vrijgegeven. Maar een raadselachtige zin in de brochure moet alle nieuwsgierigheid wekken: ,,In de meeste staten van Amerika is het recht te koop. En alleen de rijken kunnen het zich veroorloven.” Voor het zover is, moet de Grisham-fan zich zien te redden met ‘De verbanning’, geen thriller, maar een roman over een footballspeler Rick Dockery die zijn carrière noodgedwongen moet voortzetten in Italië, maar in ruil daarvoor wel alle geneugten – pizza, opera, Fiat en vrouwen – van het land leert kennen.

Laat een reactie achter





Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld