Gecategoriseerd | Nieuws

Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

Geplaatst op 12 januari 2017 door Schrijvers tussen de kassen

Op 1 februari 2017 wordt in de Rode Hoed in Amsterdam (in een rechtstreekse radio uitzending tussen 23.00 uur en 24.00 uur) de winnaar bekendgemaakt van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Er waren dit jaar ruim 7.800 inzendingen. In de tweede ronde zijn daaruit 1.000 gedichten gekozen. Daaruit zijn in de derde ronde 100 gedichten geselecteerd die meedingen naar een van de prijzen. De eerste prijs is maar liefst € 10.000,-

Ik mag mij gelukkig prijzen met twee gedichten bij de Top 100. Helaas rust er op de publicatie van de gedichten nog een embargo tot 25 januari zodat ik voorlopig alleen de titels kan vermelden: De Stad en Biecht van een negenjarige.

Tip
Het radioprogramma Met het Oog op Morgen heeft een aantal gedichten uit de Top 100 geselecteerd. In de periode 25 t/m 31 januari wordt dagelijks in de uitzending een gedicht voorgedragen door de presentator van dienst. Het is nog niet bekend welke gedichten zullen worden voorgedragen. Spannend is het wel. Luisteren dus.

Joop Alleblas

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld