Gecategoriseerd | Nieuws

Vertaalproject Met andere woorden

Geplaatst op 13 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

13 Maart 2012

Poetry International Festival organiseert het vertaalproject Met andere woorden.Van 12 t/m 17 juni vindt het 43e Poetry International Festival Rotterdam plaats. Twintig van ‘s werelds beste dichters komen samen in de stad en lezen hun gedichten voor. Bij het vertaalproject Met andere woorden kan iedereen aan de slag met de gedichten om te ontdekken hoe intensief het vertaalproces is.

Met het project Met andere woorden, mogelijk gemaakt door Stichting Literaire Rechten Auteurs, krijgt iedereen de kans een gedicht te vertalen. Het project biedt een inzicht in de werkwijze van de dichter en vertaler en toont de dilemma’s die zij in het proces tegenkomen.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: http://poetry.poetry.nl/read/vertaalproject-met-andere-woorden

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld