Gecategoriseerd | Nieuws

Vijfhonderd nieuwe sprookjes ontdekt

Geplaatst op 07 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

7 Maart 2012

In Duitsland is een collectie van 500 sprookjes gevonden.Een collectie sprookjes van de hand van historicus Franz Xaver von Schönwerth is ontdekt in Duitsland. De sprookjes lagen 150 jaar lang opgeborgen in een archief in Regensburg. De sprookjes gaan over een heel scala aan nieuwe magische dieren, moedige prinsen en kwaadaardige heksen.

Het betreft een reeks mythes, legendes en sprookjes die Von Schönwerth (1810 – 1886) door de jaren heen verzamelde. Dit deed hij in de Opper-Palts, één van de regio’s van de deelstaat Beieren, omtrent dezelfde periode waarin de gebroeders Grimm hun sprookjes verzamelden.

De verzameling telt zowel lokale versies van bekendere Europese sprookjes, zoals Repelsteeltje en Assepoester, als geheel nieuwe sprookjes. Zijn sprookjes zijn gebundeld in het boek Aus der Oberpfalz – Sitten und Sagen dat in 1857, 1858 en 1859 is verschenen. Het boek werd echter niet bekend en verdween al snel uit de rotatie. De nieuwe sprookjes worden momenteel vertaald naar het Engels.

Bron: www.guardian.co.uk/books/2012/mar/05/five-hundred-fairytales-discovered-…
Tags:

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:


Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld