Gecategoriseerd | Nieuws

Week van het Schrijven

Geplaatst op 24 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

24 April 2012

Van 1 tot en met 9 september vindt de zesde editie plaats van de Week van het Schrijven in Nederland en Vlaanderen. Het thema van deze editie is ‘1% inspiratie’ en zal geheel in het teken staan van inspiratie voor schrijvers. 

In het kader van de Week van het Schrijven zal er een themanummer van Schrijven Magazine verschijnen. In dit nummer zullen meerdere artikelen zich toespitsen op de schrijver, het schrijfproces en de inspiratie die daarbij komt kijken. Voor deze artikelen doen wij een oproep naar jullie.

Inspiratie is een raadselachtig maar ook onmisbaar onderdeel van het schrijfproces. Wetenschappers kunnen er geen vat op krijgen. Schrijvers wachten er met hun handen in hun haar op. Inspiratie is onmisbaar maar niet op afroep beschikbaar. Waar zoeken schrijvers inspiratie, waar vinden ze het? Wat is inspiratie eigenlijk? En waarom is schrijven maar 1% inspiratie en 99% transpiratie?

Heb je een idee voor een artikel dat binnen het thema van de week past? Laat het ons weten en misschien kom je wel met het artikel in Schrijven Magazine. Meld je idee bij hoofdredacteur Frank Noë op frank@schrijvenonline.org.

Tijdens de Week van het Schrijven vinden overal in NL en Vlaanderen honderden schrijfactiviteiten plaats. Organiseer je tussen 1 en 9 september een schrijfactiviteit? Meld hem dan zo snel mogelijk aan met dit formulier. Schrijfwedstrijden kunnen hier aangemeld worden. Voor en tijdens de Week van het Schrijven zal deze activiteitenpagina een prominente plek op Schrijven Online krijgen.

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld