Gecategoriseerd | Ineke de Bruijn

Heenkomen

Geplaatst op 18 september 2016 door Ineke de Bruijn

’s Avonds dacht ik, zij
weet het nog niet
dat hij niet… dat zij niet…
daar… en allemaal niet meer
water voor lucht en
lucht slechts voor anderen,
voor ons
Zij slaapt naast mij
veilig hier en ver
weg in onschuldige
dromen van
almaar doorstaan
Maar ’s morgens in
een ander licht
bezag zij mij
onzeker en schuldig
in haar weten en
haar pijn was zij mij nu
ineens veel naderbij
gekomen, zonder
nog terug te gaan

© Ineke de Bruijn

Ineke de Bruijn

Over

Geboren en opgegroeid in Boskoop, in een gezin met drie kinderen. De liefde heeft mij 16 jaar geleden naar ’s-Gravenzande gebracht.

Vanaf mijn 13de schrijft ik gedichten. Ik heb 12 jaar met plezier als gediplomeerd begeleidster in de zorg voor ernstig verstandelijk beperkten gewerkt. In het verleden (tot 2002) heb ik bij het coc in Den haag ,  samen met anderen (thema)feesten en literaire middagen georganiseerd met medewerking van diverse schrijfsters. Nadat ik ziek werd ben ik helaas afgekeurd. Na een moeilijke periode van ziekte, depressie, angststoornis, opname en een stukgelopen relatie heb ik inmiddels de draad van het leven langzaamaan weer opgepakt. Ik doe nu vrijwilligerswerk bij Doel Westland, waar ik gastvrouw ben in de Larix, ik hou van allerlei creatieve activiteiten, zoals tekenen, intuïtief schilderen, mozaïeken, oude spullen oppimpen etc.

Tien jaar had ik door deze en andere psychische problemen geen gedichten kunnen schrijven. Inmiddels is er ook NLD bij mij geconstateerd. NLD is een niet-verbale leerstoornis veroorzaakt door een licht tekort aan witte stof in de hersenen, waarbij ik goed ben in taal en (spelen met) woorden, maar slecht in oa plannen, overzicht houden, veranderingen, contact met anderen en herkennen van gezichten. Ook heb ik dyscalculie en snelle overprikkeling. Maar ik ben ook gevoelig en creatief, wat ik goed kan gebruiken bij het schrijven van mijn gedichten.

Gelukkig lukt het nu weer om gedichten te schrijven, mede dankzij een leuke workshop van Marijke van Geest.

Ik schrijf mijn gedichten intuïtief, vanuit mijn hart en wat mij bezig houd in het leven, maar ook d.m.v. associaties op beelden, gedachten en herinneringen. Ik heb nog niet uitgegeven, maar ik schrijf nu voor een bundel met als thema afscheid en een nieuw begin, die ik hoop te kunnen uitgeven.

Lees alle berichten van:

2 Reacties voor dit bericht

  1. Marijke van Geest

    Een prachtig gedicht Ineke, telkens als ik het lees, wint het aan diepte.

  2. Ineke de Bruijn

    Dank je wel Marijke.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

Waarschuwing:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
1 x per maand onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

  • Geen evenementen