Adem

Geplaatst op 14 januari 2010 door Marijke van Geest

Gedragen door jouw adem

Gleed ik de wereld in

In de worsteling van de geboorte

Heb ik mijn vorm gevonden

Jij hielp mij overeind zodra ik viel

Gedragen door mijn adem

Gleed jij de wereld uit

In de worsteling van het sterven

Heb jij jouw vorm verloren

Door jou gevonden

Dankbaar houd ik mijn adem in en kniel

Zonder jou verloren

Ik adem door met heimwee in mijn ziel

 

© Marijke van Geest

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in 's-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel 'Geestgrond, poëzie achter de duinen'. In de bundel beschrijft zij vier thema 's: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel 'Gat in de straat', die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

2 Reacties voor dit bericht

 1. Engeltje

  Tijdens mijn bezoek aan de kapper liet de kapster mij een krantenknipsel zien. Zij had jouw schitterende gedicht uitgeknipt, ‘om voor altijd te bewaren’ vermeldde zij er bij. Prachtig compliment voor jou!

 2. Engeltje

  Niet alleen de kapper was onder de indruk van dit gedicht. Telkens als ik het lees komt het zo puur, overweldigend en totaal bij mij naar binnen. Het brengt me zo dicht bij jou en bij mama!

  Liefs Elly

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen