Gecategoriseerd | Marijke van Geest, Nieuws

Gedicht op oorlogsmonument

Geplaatst op 19 oktober 2014 door Marijke van Geest

Monument Voerendaal

De gemeente Voerendaal (Limburg) heeft mij gevraagd of mijn gedicht ‘Herdenken’ geplaatst mag worden bij een oorlogsmonument op de Kunderberg. Ik voel me vereerd en heb hen dan ook mijn volledige medewerking toegezegd. Dankzij de inzet van moedige verzetsstrijders mocht ik in vrijheid geboren worden en opgroeien. Ik heb zelfs een jaar van mijn jeugd in Limburg gewoond en vind het heel bijzonder dat ze mijn gedicht hiervoor geselecteerd hebben. Het monument wordt binnenkort gerestaureerd en beter toegankelijk gemaakt. Aan het begin van het pad dat naar het monument voert, wordt een bordje geplaatst met mijn gedicht.

Herdenken

Eerst is er stil zijn
gedenken
herdenken
van wie het leven
voor mijn leven gaf.
Dan is er blij zijn
verwondering
bewondering
voor wie de vrijheid
voor mijn vrijheid gaf.
Tenslotte bewust zijn
dankbaarheid
verantwoordelijkheid
om de vrede te bewaren
voor wie in vrijheid leven mag.

Marijke van Geest

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in 's-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel 'Geestgrond, poëzie achter de duinen'. In de bundel beschrijft zij vier thema 's: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel 'Gat in de straat', die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld