Silent crossroads

Geplaatst op 18 april 2014 door Marijke van Geest

Op Facebook heb ik een aantal leuke contacten met mede dichters uit Nederland en daarbuiten. Ik post regelmatig een vers-van-de-pers-vers, waar anderen dan op reageren. Rond mijn laatste gedicht ontstond een leuke kruisbestuiving. Marion de Weert gaf de aanzet tot de slotregels van het gedicht, Larry Day vertaalde het in het Engels, Nathalie Koch leverde er een passende foto bij en Pim Smit bedacht de titel. Dit is het resultaat van onze vruchtbare samenwerking:

Stille kruising

Met letters uitgehakt
in scheefgezakte stenen,
de harde randen iets verzacht
met tijdloos mos,
is mijn geschiedenis beschreven.
Hier rust gestorven voorgeslacht
dat ondanks dood voor altijd
in mijn hart zal blijven leven.

© Marijke van Geest ~ 2014

10248899_10201801879317535_29199680_n

Silent Crossroads

My history is written
in chiseled letters
on crooked, sagging stones;
Their hard edges
softned bij timeless moss.
“Here rest passed ancestors
that despite death will live
forever in my heart.”

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in 's-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel 'Geestgrond, poëzie achter de duinen'. In de bundel beschrijft zij vier thema 's: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel 'Gat in de straat', die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld