Vriend

Geplaatst op 09 februari 2015 door Marijke van Geest

Vriend

Vannacht heb ik de dood ontmoet

hij was vermomd als een verloren vriend

met heimwee naar het leven

vooral zijn neus was goed gelukt

zo droevig keek hij

dat ik vriendschap met hem sloot

hij had een taak waaronder hij gebukt

ging door mijn kamer.

Ik heb de nacht met hem doorwaakt

gezeten op het randje van mijn bed

wachtend op het ochtendgloren

heeft hij zijn taak

voorlopig in de wacht gezet

nu blijft hij nog maar even

tot de tijd ons achterhaalt

volgt hij mij op de voet.

© Marijke van Geest – 2014

Beoordeling door Türing:

Goede titel, perfect metrum. De vergelijking ‘vermomd als een verloren vriend…leven’ is ook sterk, zeker ook door de regel die erop volgt. Goed gebruik van beginrijm (vermomd-verloren-vriend; volgt-voet) en eindrijm (gelukt-gebukt) zonder te overdrijven. Opvallende enjambementen, zorgvuldig gekozen in voorlaatste en laatste regel van beide strofen.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in 's-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel 'Geestgrond, poëzie achter de duinen'. In de bundel beschrijft zij vier thema 's: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel 'Gat in de straat', die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld