Gecategoriseerd | Mart van Marrewijk

Voorjaar

Geplaatst op 15 februari 2016 door Mart van Marrewijk

 

Voorjaarslucht vol verwachting
Naar ochtendzon en Oostenwind
Nevelslierten bedekt met ijs
Grauwsluiers uit het paradijs

Ontwaken uit een diepe slaap
Dekens der geborgenheid
Zonlicht op de bevroren akker
Abrupt wordt ik wakker

Voorjaarslucht vol verwachting
Oostenwind geeft verzachting
Voor nevelslierten bedekt
Met ijs
Met geopende ogen ontwaar
Ik alle kleuren
In de tinten tussen blauw en grijs

Het voorjaar maakt die verwachting
Ieder jaar weer waar.

©Mart van Marrewijk Februari 2016

Mart van Marrewijk

Over

(1941) geboren als vierde zoon in een groot gezin waar poëzie hem met de paplepel werd ingegoten. Opa Jan was in 1895 al Columnist voor een krant, de Maas en Westerbode en schreef daar gedichten in op sociaal en politiek vlak. Zijn vader en veel ooms en tantes dichten en rijmden hun hele leven.

Zelf was hij al vroeg gaan schrijven en dichten vanaf zijn 15e jaar ongeveer. Maar dit bleef in de familie. Na zijn lange leven als amateur topsporter en kweker om den brode heeft hij sinds 2003 het schrijven wat serieuzer genomen en toen zijn vader op zevenennegentigjarige leeftijd zijn boek "Ik Herinner Mij" uitgaf, besloot hij daar een vervolg op te gaan schrijven.

Aanvankelijk werkte hij alleen in opdracht voor Monumentendag e.d. Later luisterde hij met zijn voordrachten menig evenement van onze vereniging op.

Lees alle berichten van:

2 Reacties voor dit bericht

 1. Fep

  Mart zijn laatst geplaatste gedicht. Ik vind het prachtig. Het is net alsof hij voor de achterblijvers een zonnestraaltje wilt achterlaten. Mart was een inspirerende man en ik heb met plezier zijn boeken – De Marathonman en De Marathonman2 – gelezen.

 2. Schrijvers tussen de kassen

  Hartelijk bedankt voor jouw reactie. Wat fijn om te horen dat het werk van Mart jou aanspreekt. Van nature was een Mart een positief ingesteld mens. Wij zullen hem erg missen.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen