Gecategoriseerd | Marja van der Ende

Vrij en blij zelfstandig ondernemen

Geplaatst op 05 april 2018 door Marja van der Ende

Passage uit het voorwoord van Vrij en blij zelfstandig ondernemen:

“Heeft u weleens gehoord dat werken bedoeld is om energie van te krijgen? Hoe ook u dat kunt bereiken, staat in dit boek beschreven. Laat de teksten op u inwerken en ga ermee aan de slag zodat het geen boekenwijsheid blijft maar uw eigen beleving wordt zoals ik die sinds een aantal jaren ook elke dag mag hebben.

Dit boek is geboren vanuit een gemis. Ik mis in de tegenwoordige begeleiding van (startende) ondernemers nog de aandacht voor de functie van menselijk en ondernemersgedrag en met name voor de functie van onze emoties binnen dit gedrag, die het verdient. Ik krijg dit gemis ook telkens bevestigd tijdens de trainingen en coaching die ik geef.”

© Marja van der Ende

Marja van der Ende

Over

Mijn naam is Marja van der Ende en ik ben... nuchter                 open  delend en verbindend communicerend begaan met omgeving en medemens hyperactief en veelzijdig ondernemend observerend en onderzoekend emotioneel en fysiek bewust Brusje en kwetsbaar echt Westlands Mens… ...Schrijver... Schrijven heeft in toenemende mate een belangrijke plek in mijn leven en werk. Naast mijn boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen (2012, Uitgeverij Gopher) schrijf ik in veel verschillende vormen: - Voor het initiatief 'Fietsen voor m'n eten - Westland' schrijf ik verslagen van fietstochten in de Facebook-groep en blogs op de website. - Voor de Stichting Bezoek Westland schrijf ik blogs over stalletjes langs de weg - Voor vakbladen voor natuurgerichte gezondheidsprofessionals schrijf ik artikelen over ondernemen, stress en ADHD. Ik ben actief redactielid van de Message, vakblad van de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche. - Voor blogsdieraken.nl schrijf ik op persoonlijke titel blogs over zaken in het nieuws die met slachtofferschap te maken hebben: vluchtelingen, #metoo, burn-out, ADHD, trauma en drama in het gezin, ... - Voor wijlen mijn schoonvader Victor Zorbas, die boeken heeft geschreven over voormalig leprakolonie Spinalonga (Kreta), beheer ik de website en verspreiding van zijn gedachtegoed op papier en DVD. - Tijdens Café Mooie Woorden in april 2018 ben ik geïnspireerd geraakt om ook gedichten te schrijven. Wie weet voldoende voer voor een gedichtenbundel in de toekomst? De tijd zal het leren... ...Harde werker... In mijn werk noem ik mezelf Blokkade-eXpert. Door ervaringen met trauma’s in het gezin waarin ik opgroeide en momenten van stress in mijn (werk)leven, door gevolgde opleidingen en door veel onderzoeken, is een effectieve werkmethode ontstaan waarmee ik mezelf bevrijd heb van vervelende spanning en oud zeer. Een manier van leven waardoor de stress die ik nog ervaar, functioneel is om in beweging te komen. Deze methode heb ik beschreven in mijn boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen...MultiKracht®... Sinds 2005 begeleid ik andere mensen naar stressvrij leven, werken en ondernemen vanuit mijn praktijk SuXeed. Ik ben geboren en getogen in ‘s-Gravenzande, gemeente Westland. Westlanders zijn opgevoed met het motto ‘Hard werken en niet zeuren’ en zo ging ik ook aan de slag. Tot een burn-out op 24-jarige leeftijd mij deed inzien dat dit zo niet langer kon. Na nog een aantal jaren in het bedrijfsleven in verschillende marketingfuncties gewerkt te hebben, ben ik mij gaan omscholen tot massagetherapeut. Inmiddels zijn daar vele disciplines bijgekomen en zet ik de inhoud van mijn rugzak (ook mijn achtergrond in de marketing en mijn ervaring als veelzijdig ondernemer) volledig in om SuXeed de vorm te geven die het nu heeft. Deze rugzak plus waardevolle inhoud noem ik MultiKracht®.                    

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld