Gecategoriseerd | Paul Waterman

Late geboorte

Geplaatst op 22 januari 2010 door Paul Vis

 

Sommige mensen dromen van het ultieme Zwitserlevengevoel, sommigen van geld tellen en weer anderen dromen van geraniums. Laten we beginnen te zeggen dat het mij in ieder geval is gelukt om dat gedwongen stukje leven goed af te ronden: ik ondervind geen stress meer, ik kom uit bed wanneer ik wil, ik doe waar ik die ochtend goed in ben en ik reis naar de plekken in de wereld die mij aanstaan.

Tijdens mijn werkbare leven werkte ik in de branche die men ‘bouw’ noemt, meer precies gezegd de renovatie/restauratie.In een van de eerste ondernemerscursussen die ik destijds volgde, werd de volgende stelling naar voren gebracht.Een docent hield een baksteen hoog in de lucht, wachtte een pesterig aantal seconden en sprak: ‘Ziehier tienduizend jaar innovatie in de bouw. Wat kunnen we hieruit leren?’ Wow!! Stel je voor. We werken dus al generatie op generatie met dezelfde materialen en technieken. Ik had goed geluisterd, wat lag er na dit seminar nog meer voor de hand dan naar ‘nieuwe technieken’ te zoeken.

Een vriend van mij, een bedrijfsadviseur, beschreef mij eens als volgt. ‘Jij bent een initiator. Jouw kracht ligt in het bedenken van nieuwe dingen en jouw zwakte is het gebrek aan het geduld daarvoor.Toch is het redelijk goed gekomen met mij. Op een zeker ogenblik bekeek ik de aanstormende generatie, bood mijn aandelen te koop aan en stapte uit. Ik kon gaan doen wat ik al zo lang wilde doen, namelijk schrijven. Mijn vriend had gelijk. Ik moet het alleen maar verzinnen, daar ligt mijn kracht. Uitwerken is zelfs niet wenselijk, dat doet de lezer wel.

Paul Vis

Over

Westlander Paul Vis (Kwintsheul, 1948) is het tiende kind uit een streng katholiek gezin van veertien kinderen. Na een succesvolle carriere als ondernemer in de bouw, besluit Paul in 2006 op 58-jarige leeftijd zijn aandelen te verkopen en zich te wijden aan een onderhuids altijd al aanwezige passie: schrijven. Met vier uitgegeven boeken binnen vier jaar tijd en een vijfde in de maak is Paul Vis de meest actieve Westlandse schrijver van dit moment. Het genre van 'roman gesitueerd in het Westland' beheerst hij inmiddels tot in de puntjes en menig Westlander is bekend met zijn schrijfwerk.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen