Titel: Door toeval verbonden

AUTEUR:Ed van Berkel

ISBN:978949053202-4

UITGEVER:Pincio

FORMAAT:4 x 22 - 48 pagina's

UITVOERING:flappen met historische informatie

UITGIFTE:29-04-2010

KOPEN:Bestel hier

Dichtbundel over de roerigste periode uit de Hoekse geschiedenis: 10 – 14 mei 1940. Deze begon met de dropping van Duitse parachutisten boven het Staelduinse Bos op 10 mei en liep tot en met de evacuatie van de totale bevolking op 14 mei naar het Westland.

De belangrijkste gebeurtenissen van die dagen zijn verwoord in vijftien gedichten en gevisualiseerd met pentekeningen. O.a. het bombardement op Hoek van Holland, het vertrek van Koningin Wilhelmina en de Nederlandse regering. Op de omslag van de bundel de historische feiten (i.s.m. Fort aan den Hoek van Holland).

Verder vijf gedichten over de sfeer in Hoek van Holland eind jaren dertig, met o.a. de Kindertransporten waarmee 10.000 Joodse kinderen uit Midden-Europa in veiligheid werden gebracht.

Aan het begin en het einde van de bundel de gedichten Déjà vu, waarin de chaos in 1940 wordt vergeleken met ‘de Hoekse strandrellen’ in 2009.

Illustraties: Geert Vinke

De uitgave kwam tot stand i.s.m. Fort aan den Hoek van Holland.

Met financiële bijdragen van:

  • Deelgemeente Hoek van Holland
  • VSB-fonds Westland
  • Beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’
  • Rabobank-coöperatiefonds

 

Door toeval verbonden.omslag

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld