Titel: Hoekse luchten

AUTEUR:Ed van Berkel

ISBN:

UITGEVER:Pincio

FORMAAT:4 x 22 - 192 pagina's

UITVOERING:Hardcover

UITGIFTE:01-09-2014

KOPEN:Bestel hier

Hoekse luchten zoomt in op het Hoek van Holland van de jaren dertig. De roman beschrijft het reilen en zeilen in het dorp, van de opening van de Boulevard (17 juli 1939) tot en met de evacuatie van de totale bevolking (13 en 14 mei 1940). 

Hoofdpersoon is krantenbezorger Dolf Alblas. Rode draad is zijn adoratie voor een bijzonder meisje uit Rotterdam, met veel belangstelling voor de veranderingen in de kunst en cultuur tijdens het Interbellum. 

Een bijzondere rol is weggelegd voor Dolfs opa, met zijn verhalen over de Hoekse geschiedenis tot dan toe: aanleg Nieuwe Waterweg (1866), bouw Fort (1881), opening spoorverbinding met Rotterdam (1893), eerste boten uit Engeland (1904), aanleg van gas, elektriciteit, water en riolering (1914), en enkele dramatische scheepsrampen aan het begin van de vorige eeuw.

Redactie: Arthur van Berkel

Illustraties: Geert Vinke

Hoekse luchten fragment

Hoekse luchten.omslag

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen gemiddeld:3,00 uit 5)
Loading...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
1 x per maand onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen