Titel: Hoekse luchten

AUTEUR:Ed van Berkel

ISBN:

UITGEVER:Pincio

FORMAAT:4 x 22 - 192 pagina's

UITVOERING:Hardcover

UITGIFTE:01-09-2014

KOPEN:Bestel hier

Hoekse luchten zoomt in op het Hoek van Holland van de jaren dertig. De roman beschrijft het reilen en zeilen in het dorp, van de opening van de Boulevard (17 juli 1939) tot en met de evacuatie van de totale bevolking (13 en 14 mei 1940). 

Hoofdpersoon is krantenbezorger Dolf Alblas. Rode draad is zijn adoratie voor een bijzonder meisje uit Rotterdam, met veel belangstelling voor de veranderingen in de kunst en cultuur tijdens het Interbellum. 

Een bijzondere rol is weggelegd voor Dolfs opa, met zijn verhalen over de Hoekse geschiedenis tot dan toe: aanleg Nieuwe Waterweg (1866), bouw Fort (1881), opening spoorverbinding met Rotterdam (1893), eerste boten uit Engeland (1904), aanleg van gas, elektriciteit, water en riolering (1914), en enkele dramatische scheepsrampen aan het begin van de vorige eeuw.

Redactie: Arthur van Berkel

Illustraties: Geert Vinke

Hoekse luchten fragment

Hoekse luchten.omslag

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen gemiddeld:3,00 uit 5)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld