Kruisbestuiving tussen kunst en poëzie

Geplaatst op 04 maart 2020 door Marjoke van Arnhem

Expositie Kruisbestuiving

Hoe ontstaat een kruisbestuiving? In de natuur is dat over het algemeen door het stuifmeel van planten. Maar in het Westland was dat aan de bar met een drankje, door een aantal creatieve geesten. De stichting Schrijvers tussen de Kassen organiseert vier keer per jaar de bijeenkomst Café Mooie Woorden in De 3 Winckels in Naaldwijk. Mooie avonden vol poëtische, prozaïsche en muzikale woorden. Een van de vaste bezoeksters daar is Helga Knoll van Kunsthuis18. Na onderlinge gesprekken aan de bar tussen haar en een aantal StdK-leden ontstond in het voorjaar van 2019 spontaan het idee om in Kunsthuis18 een expositie te organiseren met als thema: kunst & poëzie.Een expositietitel was snel bedacht en de respons was groot genoeg om het project daadwerkelijk te organiseren. Exact negen maanden later was het resultaat van die bevruchting (de ontvangenis) een feit: de expositie Kruisbestuiving – Kunst & Poëzie. Vijf weekenden in november en december 2019 konden belangstellenden genieten van kunst en poëzie in allerlei vormen. Met schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie én voordrachten van Westlandse dichters en regionale kunstenaars. Het enthousiasme over de expositie met gedichten was zo groot dat er door het bestuur van Schrijvers tussen de Kassen besloten werd om er een tastbare herinnering van te laten maken. Kijk, lees en beleef het resultaat van deze unieke samenwerking terug in dit prachtig samengestelde boekwerkje. Met foto’s van Johan Sonneveld en vormgegeven door Marjoke van Arnhem-van Baalen.

Expositie: Kruisbestuiving – Kunst & Poëzie
Locatie: Kunsthuis18 Naaldwijk
Datum: 16-11-2019 t/m 15-12-2019

Marjoke van Arnhem

Over

Schrijfster en publicist Marjoke van Arnhem-van Baalen (Naaldwijk, 1959) is sinds december 2013 beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westland. Marjoke werkte als freelancer vijftien jaar bij de Westlandsche Courant (bijlage van de Haagsche Courant) en schreef onder de naam Marjoke van der Wilk het egodocument ‘Het jaar van de Krab’ (2000). Later volgde ‘Een kwestie van Geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte ze mee aan diverse boeken o.a. ‘De rand van Westland’ (2006). In 2008 kwam haar boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ uit en drie jaar later het boek bij de CD van de Westlandse band ‘Kromme Jongens’; ‘We benne samen één’. In mei 2015 verscheen haar boek  ‘100 jaar trouwen in het Westland’, wederom uitgegeven in eigen beheer. Dit boek was ook aanleiding voor een tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk die door ruim 800 personen bezocht is. Marjoke heeft een eigen tekstbureau genaamd Bureau Marjoke en werkt op projectbasis voor diverse instanties en bedrijven. Voor meer informatie: www.marjoke.nl Iedere week schrijft zij een blog dat vaak heel persoonlijk is. De blogs zijn te lezen op haar website en facebookpagina.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld