Titel: Levertraan en drollenvangers

AUTEUR:Joop Alleblas

ISBN:97894-6328-319-9

UITGEVER:Boekenbent

FORMAAT:25 x 18 cm

UITVOERING:Hardcover

UITGIFTE:16-02-2020

KOPEN:Bestel hier

In Levertraan en drollenvangers beschrijft Joop Alleblas zijn jeugd in het dorp Wateringen halverwege de vorige eeuw: de alledaagse gang van zaken in een groot arbeidersgezin en de invloed van de kerk op het wel en wee van gelovigen.

 

Benarde huisvesting, strenge winters, karbiet bij de jaarwisseling, grote schoonmaak, verlovingsfeesten, kunstgebitten, Pleegzuster bloedwijn, paling uit het zwembad en het verdienen van aflaten zijn o.a. ingrediënten van deze verhalenbundel.

 

Een belangrijk onderwerp in dit boek vormt het dempen van de Vaart die door het pittoreske dorp stroomde. Plotseling was de kleurrijke sliert tuindersschuiten met groente en fruit naar de veiling verdwenen. Het begin van een ongekende  metamorfose van het dorp.

 

Joop Alleblas

Soms rij ik nog langs ons oude huis aan de Vlietlaan om de sfeer van vroeger terug te halen. Van de vertrouwde dorpse omgeving is niets meer over. Ik mis de rozen langs het huis. Er spelen geen kinderen meer buiten. Het is er hartverscheurend stil geworden.

 

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (3 stemmen gemiddeld:4,67 uit 5)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld