Titel: Schipperen naast God

AUTEUR:Paul Waterman

ISBN:9789085701071

UITGEVER:Boekenbent

FORMAAT:

UITVOERING:Paperback 344 pagina's

UITGIFTE:15-06-2006

KOPEN:Bestel hier

Schipperen naast God’ is een boeiende kroniek die de lezer meeneemt op een wandeling door de geschiedenis van een man met zijn familie in de twintigste eeuw. Deze geschiedenis speelt zich af in het dorp Kwintsheul in het Westland, door de dorpsbewoners kortweg De Heul genoemd en is een geschiedenis met een lach en een traan. In deze dikke pil weet de schrijver de aandacht van de lezer vast te houden met zijn rake beschrijvingen van het leven van alledag van deze eenvoudige schippersfamilie, waarop de katholieke kerk – zoals de titel al doet vermoeden – een groot stempel drukt.

Voor lezers die een groot deel van deze twintigste eeuw hebben meegemaakt, moet ‘Schipperen naast God’ een feest van herkenning zijn, maar ook voor hen die geïnteresseerd zijn in de vaderlandse geschiedenis of het schippersleven zullen dit boek maar moeilijk weg kunnen leggen. De schrijver beschrijft met veel vaart een boeiend tijdsbeeld van de twintigste eeuw, een turbulente eeuw waarvan het begin en het einde een wereld van verschil laten zien, een tegenstelling die we terugzien in de verschillende generaties binnen een familie, en in onder meer de gedichten en liedteksten van een klassieker als ‘Al die willen te kaap’ren varen’ tot ‘Kom van dat dak af’ tot uitdrukking wordt gebracht.

‘Schipperen naast God’ lees je in een adem uit!

2006 / ISBN 9789085701071 / NUR 402 / paperback / 344 pagina’s euro

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld