Titel: Sjef van Dongen – Nederlandse Poolheld

AUTEUR:Michelle van Dijk

ISBN:9789082135428

UITGEVER:Lectura Cultura

FORMAAT:27x20 cm

UITVOERING:Hardcover

UITGIFTE:04-10-2015

KOPEN:Bestel hier

In dit boek wordt het ware verhaal verteld van Sjef van Dongen, de Nederlandse poolheld die in 1928 in Barentsburg op Spitsbergen woonde en de neergestorte generaal Nobile probeerde te redden van het pakijs. Deze stortte in 1928 met zijn zeppelin neer op het pakijs van Spitsbergen tijdens zijn poging op de Noordpool te landen. De grootste reddingsoperatie op de Noordpool ooit. Maar liefst 26 dagen trok Sjef van Dongen met zijn hondenspan door een witte hel, en maakte deel uit van de grootste reddingsoperatie in het poolgebied ooit. Tijdens zijn barre tocht op het ijs lieten zijn honden het leven en zelf werd Sjef ternauwernood gered.

Kranten over de hele wereld volgden het nieuws van dag tot dag. Terug in Nederland werd Sjef als een held onthaald en ontving hij pauselijke en koninklijke onderscheidingen.

Maar wie kent hem vandaag de dag nog? Dit boek is een eerbetoon aan een Hollandse poolheld. Een reconstructie aan de hand van zijn eigen dagboeken en brieven, uitgezocht door Michelle van Dijk.

Met een Epiloog van SJEF VAN DONGEN JR. – de zoon van de Nederlandse poolheld.
De inleiding is geschreven door Dr. Maarten Loonen, leider van het Nederlands Poolstation op Spitsbergen.

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld