Genre: | Boeken, Cartoons

Titel: Vissen in de hemel, Deel 8 Vrouwencafé

AUTEUR:Joop Alleblas

ISBN:9789462039162

UITGEVER:Joop Alleblas

FORMAAT:14 x 21

UITVOERING:Paperback 60 Pagina's

UITGIFTE:19-11-2015

KOPEN:Bestel hier

Steeds meer vissen worden de dupe van verontreinigd oppervlaktewater en hengelsport. De Vissenhemel is een plek waar vissen die in hun aardse bestaan ondraaglijke pijnen hebben geleden een tweede leven mogen leiden. Vissen kunnen zich daar vrijwel alles permitteren wat wij mensen ons, zonder na te denken, al eeuwen veroorloven. Voor ons is dat allemaal heel gewoon, maar voor vissen is dat alles heel bijzonder.

Eerder verschenen in deze serie zeven delen van elk vijftig cartoons. Dit is het achtste deel met de titel Vrouwencafé. Vrouwtjesvissen gedijen hier zowel tijdens gesprekken met een mondiale reikwijdte als in chats over echte vrouwenzaken. Daarbij wordt niet geschuwd om intieme zaken aan de openbaarheid prijs te geven.

Alleblas schetst in Vrouwencafé de wondere wereld van vrouwtjesvissen die aan de bar drinkend en rokend gedijen en hun tijd vullen met gesprekken zowel met een mondiale reikwijdte als met chats over echte vrouwenzaken. Daarbij worden intieme aangelegenheden niet geschuwd. Alleblas toont in zijn cartoons met gevoel voor humor en ironie zijn visie op de bijzondere wereld van de vissen van het vrouwelijk geslacht. Hij voegt er desgevraagd aan toe dat het gedrag van vissen in de vissenhemel met gemak model kan staan voor het gedrag veel vrouwen in de mensenwereld.

Alleblas licht de nieuwe uitgave als volgt toe. “De Vissenhemel is een plek waar vissen die in hun aardse bestaan ondraaglijke pijnen hebben geleden een tweede leven mogen leiden. Vissen kunnen zich daar vrijwel alles permitteren wat wij mensen ons, zonder na te denken, al eeuwen veroorloven. In korte tijd is het in de Vissenhemel erg druk geworden. In die drukte hebben de vrouwtjesvissen het niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben zij een eigen plaats opgeëist in de vorm van een vrouwencafé.

De bundel is verkrijgbaar in de Westlandse boekhandel.

 

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen gemiddeld:5,00 uit 5)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld