Genre: | Boeken, Romans

Titel: Wat bezielt de keeper toch?

AUTEUR:Piet Janssen

ISBN:978-90-484-2501-3

UITGEVER:Eigen beheer

FORMAAT:20.5 x 14.5

UITVOERING:Paperback

UITGIFTE:19-12-2012

KOPEN:Bestel hier

Het begint met een moord op de keeper van een lerarenelftal dat jarenlang speelde in de laagste regionen van het amateurvoetbal. Een keeper, gedreven in zijn sport, maar meer nog in zijn bizarre zoektocht naar de wortels van het keeperschap, in feite naar de diepste grond van zijn bestaan.

Dit verhaal is geen krimi. Er wordt niet echt naar een dader gezocht. Wat is het wél? – Het is een ironische schets van de sfeer en de tradities binnen een groep van voetballende leraren. – Het is een verhaal waarin gangbare psychologische inzichten over de keeper geleidelijk overwoekerd raken door absurde, quasi- wetenschappelijke en uiteindelijk hilarische gedachtegangen over de bijbelse wortels van het keeperschap. – Het is een regelrechte parodie op romanciers als Dan Brown (Da Vinci Code). – Het staat vol verwijzingen naar het lijdensverhaal van Christus, naar de actualiteit van moorddadig geloofsfanatisme, naar de hedendaagse media, naar de redeneertrant van sommige wetenschap. – Het is een spel met namen.

Zie verder www.pietjanssenschrijft.nl

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld