Titel: Zoutwatervrees

AUTEUR:Paul waterman

ISBN:9789085161530

UITGEVER:Boekenbent

FORMAAT:

UITVOERING:Paperback

UITGIFTE:01-01-1970

KOPEN:Bestel hier

Dit Westlands Juweeltje verhaalt over een liefdesgeschiedenis met hindernissen.
Wat doe je als de liefde je op een verkeerd moment overvalt? Als je al getrouwd bent en kinderen hebt? Dan loop je leeg, verlies je alle zekerheid. Het voelt als roeien in de branding. Happend naar adem.

Het boek dat de hele middag als bescherming tegen de zon over mijn ogen had gelegen, gleed weg en viel met een plofje in het zand. Gaandeweg had ik de knopen van mijn poloshirt ter bescherming dichtgeknoopt en was ik door het opdringerige zonlicht in een roes terechtgekomen en uiteindelijk in een diepe slaap geëindigd. Bij het openen van mijn ogen overviel me nu het effect van septemberlicht. Van zonlicht dat zich in een prachtige okergele gloed, met banaanzachte contouren over het strand liet vleien. Met mijn pols tussen zon en gezicht, tuurde ik nu naar de wijzers van mijn horloge. Vier uur, heerlijke tijd. Heerlijke manier om je eens lekker nutteloos te voelen. Strand, dicht bij huis. Luxe voor diegenen die op fietsafstand wonen.
Wat een onverwachte overdadige break was deze septemberdag geworden. Ik hing in mijn strandstoel met gedachten die zacht waren gemaakt door de zwoele wind. De haast van alledag was weggemasseerd door de zonnebrandolie en ik was me meer en meer op mijn gemak gaan voelen. Toen ik om elf uur vanmorgen mijn auto had geparkeerd, was dat wel even anders. Op weg naar de strandovergang, het stukje trottoir langs de raamvensters, voelde ik me door veel ogen bekeken.

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld