Gecategoriseerd | Uitgeven

E-book State of Print: download nu beschikbaar!

Geplaatst op 08 januari 2011 door Schrijvers tussen de kassen


Hoe gaan uitgevers daadwerkelijk om met digitalisering en innovatie? Kloppen de kritische geluiden die hierover op fora en social media te lezen zijn? Dit lees je in het eBook State of Print, dat je nu via Frankwatching kunt downloaden. In 10 interviews vertellen uitgevers van boeken, kranten en tijdschriften hoe zij denken over digitalisering, innovatie, e-books, internet, piraterij, social media en hun collega’s.Totstandkoming e-book

Het idee om een serie interviews met uitgevers te starten, werd in augustus 2010 geboren. Het was een periode dat er vrijwel alleen maar eenzijdig over innovatie en uitgevers werd gesproken. Op fora en social media kwamen voornamelijk critici aan het woord, van de kant van de uitgevers bleef het akelig stil. Het idee was geboren om uitgevers aan het woord te laten, om zo een tegengeluid te laten horen. Er was mijn inziens namelijk veel behoefte aan informatie over hoe uitgevers nu daadwerkelijk omgaan met digitalisering en innovatie.

De bedoeling was om beleidsbepalers te interviewen, zij bepalen immers de koers binnen de uitgeverij. Na een kort belletje met Frankwatching werd besloten om er een samenwerking van te maken: de interviews zouden wekelijks op Frankwatching verschijnen. De interviewreeks kreeg de naam ‘State of Print‘.

Op Twitter en op het forum van ereaders.nl vroeg ik om input ter voorbereiding op de interviews. Daar werd ruim gehoor aan gegeven, tientallen brandende vragen en opmerkingen kwamen binnen. Eind augustus startte ik daadwerkelijk met de interviewreeks. De openheid bij de geïnterviewden viel mij hierbij gelijk op. Zij namen ruimschoots de tijd om de vaak kritische vragen te beantwoorden. De zorgen over het vak en de toekomst delen zij met elkaar, hoewel iedere uitgever deze roerige tijden op een eigen wijze beleeft.

In samenspraak met Frankwatching werd besloten om per interview een samenvatting op deze website te plaatsen (lees hier de hele serie). Om de lange versies met vaak nuttige informatie niet verloren te laten gaan, is dit eBook als oplossing bedacht. Het doel van dit eBook is om transparantie te creëren in de soms wat mistige uitgeverswereld en zodoende te zorgen voor een open situatie, waarin men elkaar niet tegenwerkt, maar juist mét elkaar werkt.

Download hier het eBook State of Print (in pdf of epub-versie)

BRON: BAS VERMOND

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen