Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Verhalenwedstrijd John Flandersprijs-Averbode

Geplaatst op 31 augustus 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Uitgeverij Averbode, 13 januari 2010 – De John Flandersprijs-Averbode 2009 voor het beste Vlaamse Filmpje, ter waarde van 2000 euro, is dit jaar gewonnen door Martine Kamphuis. Met Niet geschoten is altijd mis versloeg ze 53 andere inzenders. Op een bijzonder eervolle tweede plaats kwam Roger Vanhoeck met het verhaal De mijn brandt. Een eerste selectie van de onder pseudoniem ingezonden teksten werd verricht door het leescomité van de serie Vlaamse Filmpjes. Vervolgens werden acht uitgekozen verhalen gelezen door een kinderjury. Die jury bestond uit vier leden van rond de twaalf jaar. Na een bespreking van de verhalen kozen zij ten slotte voor het verhaal van Kamphuis. Dat sprak vooral aan door de originele opzet van het thema en de vaart waarin het verhaal weet mee te slepen. Het gaat over de ontvoering in de kofferbak van een auto van een jong tienermeisje. Iets wat toevallig wordt opgemerkt door een jongen, die met zijn fiets voor een rood licht staat naast de bewuste auto. Het was dit jaar de 37ste aflevering van de John Flanderswedstrijd. De acht geselecteerde teksten zullen uitgegeven worden in de 81ste jaargang van Vlaamse Filmpjes. Om te beginnen verschijnt in september het winnende verhaal. Maar eerst vindt de prijsuitreiking plaats, tijdens de jeugdboekenweek in maart.

BRON: Uitgeverij averbode

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
1 x per maand onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen